Hoe het beste badpak kopen voor je lichaam

Binnen enkele maanden breekt de zomer aan. Inderdaad: badpakkenseizoen. Deze periode zet heel wat vrouwen aan opnieuw een bezoekje te brengen aan de fitness, gezond te eten, zelfbruiner aan te schaffen en last but not least: een nieuw badpak kopen.

Laten we meteen eerlijk zijn. Er bestaat geen magische formule die je onmiddellijk het lijf van Jessica Biel geeft. Maar gelukkig is er een manier om er toch goed uit te zien in je badpak, ongeacht wat de vorm van je lichaam is.

Of je nu rond bent of graatmager, zware of geen heupen hebt, deze gids helpt je probleemloos het meest flatterende badpak kiezen.

Over lichaamsvormen en wat te dragen

Het is niet de bedoeling lichaamsfoutjes te verbergen met kleding. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam is mooi. Hierop bestaan geen uitzonderingen. Daarom gaan we het niet hebben over probleemgebieden  of hoe je bepaalde minder flatterende stukken van je lichaam kunt verbergen. Als je op zoek bent naar een artikel dat je een slecht gevoel geeft dan raden we je aan ergens anders te zoeken.

Wat we proberen te bereiken

De belangrijkste regel bij het kopen van een badpak of bikini is balans. Wat je figuur ook is, het is belangrijk dat je lichaam er evenwichtig uitziet.

Wat bedoelen we met evenwicht? Eenvoudig – je wil dat de onderste en bovenste helft van je lichaam in verhouding zijn en dat je lichaam proportioneel oogt. Mensen houden van symmetrie, dus een evenwichtig lichaam is de meest universele esthetische streling voor het oog.

De vier lichaamstypes

Er bestaan vier soorten lichaamsvormen en voor elke vorm bestaan er zaken waarop je moet laten als je een badpak of bikini koopt. De vier types zijn: zandloper, driehoek, omgekeerde driehoek en rechthoek.

Zandloper

 • Kijk voor halter tops, string bikini’s die je borsten voldoende wegsteken en alle soorten badpakken of bikini’s die je bovenaan extra steun geven.
 • Heb je een magere zandloperfiguur? Dan kan je zonder problemen de klassieke stringbikini dragen zonder problemen. Heb je zware borsten? Wees dan voorzichtig met driehoekige tops. Deze bieden zelden voldoende ondersteuning.
 • Ga niet te veel mixen. Verschillende kleuren voor het onderste en bovenste deel van je lichaam zorgen er snel voor dat het evenwicht en de balans verdwijnt.

Driehoek

 • Als je wat onzeker bent over je achterwerk, draag dan een bikini met een boxershort voor extra bedekking.
 • Vrouwen met een driehoekige figuur hebben vaak ook een platte buik. Zet dit mooie stuk van je lichaam zeker in de kijker.
 • Gebruik kleuren en patronen om je lichaam visueel te balanceren. Drukken patronen trekken de aandacht, terwijl effen kleuren de aandacht verminderen. Probeer een bikini top met een patroon en een zwart broekje voor een perfecte look.
 • Kijk voor modellen waarbij je het topje apart kunt kopen. Zo kan je verschillende maten kopen voor het bovenste en onderste gedeelte van je lichaam.
 • Wil je kleinere borsten iets meer volume geven? Kies dan een halter bikini.

Omgekeerde driehoek

 • Ga niet voor een beugelloze top. Dergelijke tops geven je onvoldoende ondersteuning. En onvoldoende ondersteuning is niet echt flatterend.
 • Kies een top met brede en stevige bandjes. Deze zal je borsten op zijn plaats houden. Zorg er ook voor dat de top voldoende bedekt. Het laatste dat je wil doen, is te veel tonen.
 • Als het gaat over kleuren en patronen kan je het omgekeerde doen van wat vrouwen met een driehoekige vorm doen. Vestig de aandacht op je achterste met een fel gekleurd broekje en een donker gekleurd topje.
 • Ook hier kies je best voor modellen waarbij je het broekje en het topje apart kan kopen. Zo kan je voor beide verschillende maten kiezen.

Rechthoek

 • Een stuk dat uit één deel bestaat kan werken voor jou als je meer taille wil creëren.
 • Details en patronen zijn je beste vrienden. Deze zullen je atletisch lichaam mooi balanceren.

Voila, nu ben je gewapend om het juiste badpak of de perfecte bikini te kiezen. Ga zeker en vast eens kijken op Beslist.be. Daar kan je verschillende badpakken en bikini’s vergelijken vooraleer je een aankoop doet.

(602)

The following two tabs change content below.

jenoff

Laatste berichten van jenoff (toon alles)