Hoe maak je een eigen tafelvoetbal ?

Tafelvoetbal is een immens populair spel zowel bij gezinnen, jeugd, oudere mensen maar ook in competitie verband. Het is een spel dat reeds dateert vanaf WO II waarbij de soldaten in hun basis tegen elkaar een spelletje konden spelen.
Een tafelvoetbal zelf komt in verschillende maten , vormen en kleuren. Er is geen standaard formaat dat je als gouden middenweg kan nemen. Wil je zelf een tafel maken dan ga je het een en ander in je achterhoofd moeten houden.

Hoe begin ik aan mijn eigen tafel ?

Je kan best vertrekken van het feit dat je een merk van onderdelen zoekt, hierna weet je de afmetingen en kan je aan de effectieve tafel/frame beginnen.
Een tafel maken is vakwerk, wanneer je handig bent kan je dit zeker zelf doen, maar het is zeker niet evident. Je kan dit eventueel aan een schrijnwerker of dergelijke vragen en in samenwerkingen ga je er zeker voor aan uit kunnen.
Je moet je natuurlijk wel afvragen wil ik een degelijke tafel of wil ik een budget tafel. Je hebt zeker tal van tafels die je zo kan kopen tegen een zeer scherpe prijs zodat het al de moeite niet meer is om er zelf aan te beginnen. Echter, wil je toch je eigen parade paardje hebben , dan kan je hem zelf maken en kan je hem ontwerpen zoals je wil.

Wat zijn de belangrijkste punten ?

Eerst en vooral moet je een solide onderstel hebben dat garant staat voor vastheid zodat de tafel niet van her naar der schiet.
Wanneer je dit reeds voorzien hebt dan ben je al flink een eind weg. Het tweede belangrijkste zijn de stangen waarmee je gaat spelen. Je moet aan elke zijde 4 stangen voorzien en om alles vlot te laten verlopen dien je rond deze stangen rolmenten te zetten.
Tafelvoetbal onderdelen vind je van verschillende merken. Elk land heeft zo zijn “officieel” merk maar niets weerhoudt je er van om een ander te nemen.

(807)

The following two tabs change content below.

qualitygames

Laatste berichten van qualitygames (toon alles)