Voordelen en nadelen van Cashmere kleding

Cashmere wordt in de volksmond ook wel Kashmir of Kasjmier genoemd. Wanneer men het echter over mode heeft dan wordt over het algemeen de meer wereldwijd bekende term Cashmere gebruikt. Cashmere is een wollen product dat afkomstig is van de kasjimier geit. Doordat deze geit in de Himalaya leeft en het daar over het algemeen erg koud kan worden, heeft het een dikke vacht. Dit om zichzelf te beschermen tegen de soms extreem koude temperaturen. De binnenste laag van de wol van de geit wordt Cashmere genoemd. Juist doordat het een tussenlaag is tussen de buitenste wollen laag en de huid van de geit zelf is het erg zacht en is het bovendien van uitermate goede kwaliteit.

Om Cashmere wol om te zetten tot kleding producten zijn veel manuren voor nodig. Het scheiden van de verschillende lagen wol van de geit herbergt nog het meeste werk. Maar als het Cashmere wol is gescheiden van de overige wollen lagen van de geit blijft wel een zeer mooi vervaardig baar halffabricaat product over. Het grote voordeel van Cashmere kleding is dan ook dat het zeer zacht en comfortabel kan worden gedragen. Het kent een uitermate goede pasvorm en kan bij vervaardiging in winterkleding de warmte goed bij je houden. Koud zul je het daardoor niet krijgen, wanneer je kleding draagt van Cashmere wol. De zachtheid van de wol zorgt dus voor een uitmuntende pasvorm en kan je bovendien goed isoleren gedurende de wintermaanden.

Juist doordat het fabriceren van Cashmere kleding zoveel handwerk vergt is het grote nadeel van Cashmere kleding dat het prijziger is dan kleding gemaakt van textiel. Het is dan ook niet voor niets dat er in veel kleding slechts een deel bestaat uit Cashmere wol. Slechts enkele webshops kunnen 100% Cashmere aanbieden. Daarnaast is de verzorging van Cashmere wol ook intensiever dan van standaard textiele kleding. Zo kun je Cashmere kleding niet zomaar in de wasmachine laten draaien en dien je de kleding bij voorkeur met de hand te wassen. Dit alles om het behoud van de kwaliteit van de Cashmere wol te waarborgen. Het zou erg zonde zijn wanneer de Cashmere kleding aan kwaliteit zou verliezen.

Alomvattend is Cashmere kleding uitermate geschikt wanneer je op zoek bent naar elegante kleding welke ook nog eens een bijzonder aangename zachte pasvorm heeft. Repeat Cashmere kleding geeft een luxe uitstraling en kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor feesten en partijen of juist voor dagelijks gebruik. Met de hogere prijs en het bij voorkeur met de hand wassen van de kleding dien je daarbij dan wel rekening mee te houden.

(3241)

The following two tabs change content below.

dennis39

Laatste berichten van dennis39 (toon alles)