Waarom dragen vrouwen eigenlijk lingerie?

Lingerie is een term die alom bekend en geaccepteerd is. Dit was vroeger echt wel anders. In Nederland wordt er met de term verwezen naar vrouwelijk ondergoed. Lingerie is oorspronkelijk ontleend aan het Frans, waar de term een wat algemenere betekenis heeft. In Frankrijk wordt er met lingerie namelijk verwezen naar ondergoed in het algemeen. Als we in Nederland denken aan lingerie, denken we aan vrouwelijke onderkleding, die het doel heeft om de vrouwelijke vormen te accentueren en mannen in verleiding te brengen. Veel vrouwen hebben een sensueel gevoel bij het dragen van lingerie en zien het als een verleidingstechniek. Dit is echter niet altijd het voornaamste doel. Veel lingerie wordt namelijk ook ontworpen voor het draagcomfort of voor modieuze doeleinden.

Waar komt de term lingerie eigenlijk vandaan?

Het woord lingerie komt oorspronkelijk uit de oude Latijnse taal en betekend eigenlijk: “gemaakt van linnen”. Lingerie werd oorspronkelijk dan ook uitsluitend gemaakt van linnen of katoen. Bij de chique lingerie van tegenwoordig is dit echter wel anders, maar dat geheel terzijde. Zowel mannen als vrouwen droegen in de oudheid al onderkleding en hadden als voornaamste doel om extra warmte te bieden in koude dagen.

In de achttiende eeuw begonnen de Franse ontwerpers in te zien dat lingerie een veel groter potentieel had, dan alleen het bieden van extra warmte en comfort. Deze ontwerpers begonnen zich meer te realiseren dat lingerie ook een bepaalde functie heeft om de aandacht van andere mensen te prikkelen. Vanaf dat moment kreeg lingerie meerdere vormen en variaties, zoals bijvoorbeeld strings, korsetten en petticoats. De jaren daarna sprongen steeds meer ontwerpers in op de grote populariteit van lingerie, door met de meest trendy en elegante combinaties op de markt te komen.

Tot op de dag van vandaag is lingerie populair en begint het zelfs ieder jaar nog in populariteit te winnen. Lingerie is voor alle leeftijdsgroepen beschikbaar en in de meest creatieve uitvoering. Je kunt het haast zo gek niet bedenken, of het is wel ergens te koop. De mogelijkheden zijn oneindig!

(756)

The following two tabs change content below.

RBOnline

Laatste berichten van RBOnline (toon alles)