Fotolijsten keuze

Iedereen wil zijn interieur een huiselijke uitstraling geven. Dit kun je onder andere realiseren door fotolijsten te plaatsen. Een fotolijst geeft het huis direct een persoonlijkere sfeer. Maar er zit veel verschil in de kwaliteit van de fotolijsten. Waar moet je precies op letten wanneer je een fotolijst gaat kopen?

Materiaal
Het verschil tussen een goede en een slechte fotolijst zit voornamelijk in het materiaal gebruik. Een fotolijst bestaat grofweg uit drie onderdelen, het frame, het glas en de achterwand.
Bij deze verschillende onderdelen heeft de fabrikant telkens de keuze tussen verschillende kwaliteiten.
Het mooiste is het wanneer het frame van écht hout is en voorzien is van ontspiegeld glas. De achterwand kan van verschillende materialen gemaakt worden waarvan MDF het meest gebruikte materiaal is.
Fotolijsten van kunststof zijn soms goedkoper dan fotolijsten van hout. Dit is afhankelijk van de manier waarop deze kunststof lijsten gemaakt worden. Worden ze uit een stuk in een mal geperst, de kwaliteit hiervan is minder dan wanneer ze vanuit een profiel verstek gezaagd en in elkaar gezet worden.
Goedkope kunststof fotolijsten worden vaak voorzien van kunststof in plaats van glas. Betere kunststof fotolijsten worden voorzien van glas of ontspiegeld glas, hierdoor komt de foto beter tot zijn recht.

Doel van de fotolijst


Kijk bij het uitzoeken van een fotolijst vooral naar het doel van de fotolijst. Is het maar voor even of wil je de fotolijst langer in huis hebben hangen? Wanneer dit laatste het geval is kun je beter gaan voor een kwalitatief goede fotolijst. Deze blijft mooier, verkleurt niet en je kunt de foto vaker wisselen zonder dat de fotolijst hier onder lijdt.

(648)

The following two tabs change content below.

Sandra

Laatste berichten van Sandra (toon alles)