Kunststof dakkapel

Het is voor steeds meer mensen moeilijk om een nieuwe woning te kopen, dat wordt deels veroorzaakt door de strengere eisen die banken stellen. Mensen zijn anno 2013 eerder geneigd de huidige woning te verbouwen, dan een nieuwe woning te kopen, van krappe zolderkamers worden nieuwe ruime slaapkamers gemaakt door een dakkapel te plaatsen. Er is in Nederland een overschot aan bedrijven die kunststof dakkapellen kunnen plaatsen, maar waardoor worden kunststof dakkapellen eigenlijk gekenmerkt.

Kunststof op polyester dakkapel

Je hebt in Nederland twee soorten kunststof dakkapellen. De meeste dakkapel specialisten maken hun dakkapellen van hout, voeren deze uit met een kunststof kozijn en bekleden de buitenkant met kunststof materialen als Trespa en Keralit. Slechts een klein aantal dakkapel specialisten maken hun dakkapellen van kunststof, hetzij polyester, zoals Windak. Veel dakkapel specialisten beschikken niet over de knowhow om een polyester dakkapel te maken. Daarnaast moet ook extra worden geïnvesteerd in activa.

Hoe wordt de constructie van een polyester dakkapel gemaakt?

  • Ten eerste moet de dakkapel specialist beschikken over een mal, hetzij matrijs.
  • De kern van de zijwanden en het dak van een polyester dakkapel wordt gevormd door PUR-isolatie, dit wordt dan ook als eerste in de mal geplaatst.
  • Hierna worden glasvezelmatten om de PUR-isolatie gewikkeld, zij vormen een onderdeel van de buitenkant.
  • Vervolgens moet de mal worden afgesloten en worden geplaatst onder vacuümdruk.
  • Coating, hars en verharder worden door een kleine opening in de mal geïnjecteerd en vormen samen met de glasvezelmatten een stevige buitenkant.
  • Na enkele uren wachten kan de mal worden geopend en is de polyester constructie van de dakkapel klaar.

De isolatiewaarde van polyester dakkapellen is hoger dan van normale kunststof dakkapellen. Toch kan zonder enige twijfel ook worden gekozen voor een kunststof dakkapel, want de isolatiewaarde van deze dakkapel is meer dan voldoende en zij is 10% tot 20% goedkoper dan een polyester dakkapel.

Houten dakkapel

Houten dakkapellen zijn dakkapellen met een houten constructie, houten kozijn en houten buitenafwerking, zij zijn echter veel minder populair dan kunststof dakkapellen, dat komt door terugkerend schilderwerk en verassend genoeg een minder hoge isolatiewaarde.

(724)

The following two tabs change content below.

Maurice

Laatste berichten van Maurice (toon alles)