Uw dak en alles wat erbij komt kijken!

Wist u dat een gemiddeld dak in Nederland 30 tot 40 jaar meegaat? U denkt er misschien niet vaak aan, maar uw dak is een essentieel onderdeel van uw huis. Het is namelijk 1 van de primaire levensbehoefte: een dak boven uw hoofd. Zorg dus goed voor uw dak, dan zal uw dak goed voor u en uw gezin zorgen. Om uw dak gezond te houden is onderhoud zeer belangrijk. En heeft u problemen dan zijn er verschillende dakwerken die u kunt laten inzetten.

Wat zijn dakwerken?

Dakwerken is een verzamelnaam voor alle werkzaamheden die met het dak te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Dakrenovatie
  • Dakonderhoud
  • Daklekkage reparatie
  • Dakisolatie
  • Dakgoot reiniging
  • Dakbedekking

Maar ook het opbouw, aanbouw en nieuwbouw van een dak of dakkapel valt onder dakwerken.

Goed onderhoud houdt uw dak gezond
Wist u dat u de levensduur van uw dak met wel 10 jaar kunt verlengen als u goed onderhoud pleegt of laat plegen. Uw kans op lekkage daalt ook fors en daarmee ook schade. Uw verzekeringsmaatschappij zal u ook wijzen op goed onderhoud, nalatigheid en slecht onderhoud kan betekenen dat een verzekeringsmaatschappij niet uitkeert. Laat daarom regelmatig uw dakgoten reinigen en losliggende of scheef liggende dakpannen recht leggen. Kapotte dakpannen moeten direct vervangen worden, want 1 flinke regenbui kan al voor duizenden euro’s aan schade opleveren.

Wat te doen bij lekkage
Lekkage is helaas niet altijd te voorkomen met onderhoud, tijdens een storm kan het zo hard waaien dat uw dak toch beschadigd raakt. Heeft u lekkage dan is snelle lekkagedetectie van essentieel belang. Wanneer u het vermoeden heeft dat u lekkage heeft of gaat krijgen, ga dan direct op onderzoek uit, of laat dit onderzoek doen door een erkend dakdekkersbedrijf. Dit eerste onderzoek is vaak gratis en kan verdere schade en kosten voorkomen. Een goed dakdekkersbedrijf kunt u vinden door in google bijvoorbeeld in te toesten: dakbedekking eindhoven. U krijgt dan direct een overzicht met verschillende dakdekkersbedrijven.

(326)

The following two tabs change content below.

Totaaldakspecialist

Laatste berichten van Totaaldakspecialist (toon alles)