Verkoopstyling

Verkoopstyling is het met zo weinig mogelijk middelen een huis zo inrichten dat het sneller verkocht wordt. Een ander doel van verkoopstyling is dat de woning meer oplevert bij de verkoop. Hiervoor worden vaak de eigen meubelen gebruikt, eventueel met wat aankleding. Het is namelijk een tijdelijk iets, waardoor er niet te veel geld mee gemoeid mag zijn.

Voor een breed publiek aantrekkelijk maken

Verkoopstyling is eigenlijk niets anders dan het voor een breed publiek aantrekkelijk maken van een te koop staand huis of kantoorpand. Door het huis op een andere manier in te richten gaan mensen met een andere blik naar het pand kijken. Op deze manier hebben ze minder moeite met het persoonlijke accent dat vaak door de bewoners is aangebracht. Door bezoekers hier eenvoudiger doorheen te laten prikken wordt het huis vanzelf voor meer personen aantrekkelijk om in te wonen, wat de verkoopkans natuurlijk bevorderd.

Verkoopstyling voor fotografie

Tegenwoordig oriënteren potentiële huizenkopers zich meer via het internet voor een nieuw huis dan dat ze naar een makelaarskantoor gaan. Het is daarom zeer belangrijk om goede foto’s van het te koop staande huis te hebben. Ook hiervoor wordt vaak een verkoopstyliste ingeschakeld. Het huis wordt tijdelijk zo aangekleed dat het voor een groot publiek aantrekkelijk lijkt. Ook wordt er voor gezorgd dat de positieve punten van het huis benadrukt worden en dat de wat mindere puntjes niet zo opvallen. Vervolgens worden er foto’s van het huis gemaakt, die zo’n grote interesse bij mensen moet opwekken dat ze het huis willen komen bezichtigen.

Kosten van verkoopstyling

Er wordt vaak gedacht dat verkoopstyling heel duur is, maar over het algemeen valt dit erg mee. Er wordt namelijk zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het eigen interieur. Een verkoopstyliste die haar vak goed verstaat zal vaak ook niet meer dan een dag nodig hebben om alles zo in te richten dat het aantrekkelijk wordt voor de verkoop. Dit resulteert dan ook in relatief lage kosten, zeker als je het vergelijkt met wat het op kan leveren.

(401)

The following two tabs change content below.

RBOnline

Laatste berichten van RBOnline (toon alles)