Waarom een goed matras essentieel is

Waarom goede matrassen belangrijk zijn

Een goed matras is essentieel, daarom let goed op bij het kiezen van een goede matras. Als u een goed matras, samen met de bijbehorende hoeslakens en dekbed, kiest, dan komt goede nachtrust binnen handbereik.
Een matras ondersteunt het lichaam tijdens de slaap en moet uiteraard goede ondersteuning bieden. Een watermatras kan ook voldoen aan de eisen die het lichaam stelt tijdens de slaap. Maar ook een boxspring voldoet uitstekend. Dus, keuze genoeg.

Soorten matrassen

Een matras van Polyether is een goedkoop matras, maar relatief voldoet het aan de eisen die een lichaam stelt. Het probleem van een matras van Polyether is, is dat het in redelijk snel tempo de hardheid en veerkracht verliest waardoor op den duur weinig ondersteuning biedt.
Een matras van polyurethaanschuim is wat duurder, maar biedt aan de andere kant meer ondersteuning en comfort tijdens de slaap en gaat wat langer mee. Zeker als het goed wordt gecombineerd met hoeslakens en dekbed die u prettig vindt.
Een matras van polyurethaanschuim reageert op warmte en wordt het daardoor zachter. Het lichaam, als gevolg hiervan zakt in de matras en ontstaan minder drukpunten. Langdurig slapen is hierdoor geen probleem indien gecombineerd met hoeslakens en dekbed die u prettig vindt.
Een latex matras is ook een prima keuze. Het productieproces is zo ingericht dat per ligzone van het lichaam een mate van hardheid wordt toegepast. Een prima keuze dus.
Een matras van microbenwerende materiaal is uiteraard een prima keuze voor bedlegerige mensen. Dit soort matras wordt ook veelvuldig toegepast in ziekenhuizen om infecties tegen te gaan. Het is gemaakt met speciaal materiaal dat tevens ook waterbestendig is, en dus ook wasbaar. Een prima keuze voor zieke mensen.
Een 3D-matras is een matras die in een hoes 3D-vezels hebben in een kern van diverse lagen van vezels. Ze zijn heel comfortabel en hebben een uitstekende vochtdoorlatendheid naast een goede ventilatie. Huisstofmijt krijgt geen kans in deze matrassen maar ook schimmels worden geweerd. Het slaapcomfort is hoog, de veerkracht is goed, en samen met tal van andere positieve eigenschappen is deze matras een goede keuze.

(466)

The following two tabs change content below.

achteraan

Laatste berichten van achteraan (toon alles)