Woninginbraken blijven maar toenemen.

Helaas nemen het aantal inbraken ieder jaar nog toe. Rapporteerde de politie twee jaar geleden nog 83 000 inbraken, in 2011 was dit aantal gestegen naar 90 000, en in 2012 is dit nog verder toegenomen naar 92 452 inbraken. Een toename van maar liefst 9000 inbraken in twee jaar tijd. Vooral in de grote steden was het vaak raak, met Amsterdam als negatieve koploper met maar liefst 5400 inbraken.

Methodes
De meeste van deze inbraken vinden plaats in de winter en de herfst, en de meeste inbraken zijn gericht op dure sieraden, geld en elektronica. De manieren waarop deze inbraken gebeuren zijn nauwelijks veranderd. Vaak wordt er gebruik gemaakt van grof geweld, met een koevoet of schroevendraaier probeert men de deur te forceren. Enigszins subtielere inbraakpogingen worden vaak door Oost-Europese bendes of oudgedienden gedaan. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld lock picken, waarmee men met dunne ijzertjes in het cilinderslot wrikken of gaatjes boren.

Positieve uitzondering is Tilburg, ook in Tilburg zijn er nog volop inbraken, met vorig jaar zo’n 1590 inbraken in 2012 scoort Tilburg in vergelijking verhoudingsgewijs erg slecht. Wel lijkt Tilburg geen deel uit te maken van de Nederlandse trend waarin de inbraken steeds maar stijgen. In tegendeel zelfs, dit jaar namen de inbraken met 4 procent af.

De rol van de slotenmaker
U kan gebruik maken van uw lokale slotenmaker, hij weet vaak als geen ander hoe u uw huis zo goed mogelijk moet beveiligen. Zo ook Slotenmaker Tilburg, volgens hem zijn de inbraken niet alleen afgenomen door de tomeloze politieinzet maar ook door een toename in betere beveiligingspreventie.

(454)

The following two tabs change content below.

erva

Laatste berichten van erva (toon alles)