Gebrek aan vertrouwen oplossen

Een goede basis voor een relatie is vertrouwen. Dit telt niet alleen voor een privé relatie, maar ook voor een zakelijke relatie. Wanneer het vertrouwen weg is of een deuk heeft op gelopen, heeft dit negatieve gevolgen voor de relatie. Er moet dus een oplossing komen anders zou het probleem wel eens voor het einde van de relatie kunnen zorgen.

Ga in gesprek met elkaar

Vertrouwen en een goede relatie gaan hand in hand samen, een gebrek daar aan verslechterd dus de relatie. Als jullie als partners elkaar niet durven te vertrouwen, of  er twijfels beginnen te komen over de goede bedoelingen van je partner dan is de relatie in gevaar. Een goede oplossing hiervoor kan zijn om een gesprek op vertrouwen nemen. In het gesprek is het belangrijk om de verwachtingen van jou en je partner goed te verduidelijken. Het is van belang dat jullie daarin beiden eerlijk en het gesprek als constructief zien, waarin jij graag je bijdrage levert. Niets is zo vervelend om een echt eerlijk en open gesprek te hebben, waarbij de ander afwezig is, of geen zin heeft om het achterste van zijn tong te laten zien. Het doel van dit gesprek is om uit te vinden wat er nodig is om het vertrouwen in de relatie weer op het oude niveau te brengen.

Hier zijn enkele suggesties die nuttig kunnen zijn voor jou en je partner om het vertrouwen te laten groeien.

  • Wees consistent in woord en daad.
  •  Lieg niet ook geen leugentjes om bestwil.
  •  Wees eerlijk, zelfs als denkt dat je partner niet eerlijk is.
  •  Wees je bewust van de gevoelens van je partner.
  •  Neem jouw deel van de taken.
  •  Respecteer je partner grenzen.
  •  Luister naar je partner.
  •  Over reageer niet, als er iets mis gaat.
  •  Verwijder oude conflicten als beschermheer van een nieuw conflict.

Tussentijds feedback

Denk na dit gesprek niet dat het nu allemaal koek en ei zal zijn. Als je het gesprek gehad hebt, gaat het vooral om hoe jullie je daarna gedragen. Als één van jullie in het oude patroon vervalt of A zegt maar B doet. Dan zal het vertrouwen niet groeien en kan de ander er (onbewust) er ook lakser mee omgaan. En wanneer dit ter sprake komt geven, zeggen jullie tegen elkaar dat je niet doet wat je zegt. Het is dus van belang dat jou acties overeenkomen, met wat jullie tijdens het gesprek zijn overeengekomen. Doe dit ook als de ander dat niet doet.

Er moet daarom tijd zijn voor tussentijdse feedback. Het bedrijf Call2know.nl richt zich bijvoorbeeld specifiek op het behouden van goede relaties, door tussentijds contact te houden en als een soort tussenpersoon te fungeren. Door middel van vragenlijsten kan goede informatie verzameld worden, waarmee het bedrijf aan de slag kan om dit te verbeteren en zo de relatie weer te versterken.

Waardeer je partner

Misschien weet je zakenrelatie het wel, maar soms is het nodig om even net dat beetje extra te geven om een goede relatie te behouden.  Geef een keer korting, doe een relatiegeschenk cadeau of doe eens wat extra werk zonder er wat voor te vragen. Uiteindelijk zijn jullie partners om elkaar verder te helpen. Daar hebben jullie dus ook elkaar voor nodig.

(452)

The following two tabs change content below.

Tips123

Laatste berichten van Tips123 (toon alles)