Informatie over tackers en nietpistolen

Bent u een echte doe-het-zelver, dan heeft u vast wel eens gehoord van een nietpistool. Een andere benaming voor een nietpistool is een tacker, een vakterm die bij de gemiddelde doe-het-zelvers misschien wat minder bekend is. Een tacker is in principe hetzelfde als een nietpistool, alleen hebben tackers een stuk meer kracht doordat deze gebruik maakt van een compressor. Een tacker is in vele gevallen pneumatisch, wat inhoudt dat deze op lucht werkt.

De pneumatische tacker

Zoals gezegd werkt een pneumatische tacker op lucht, waardoor deze een stuk krachtiger is dan bijvoorbeeld een elektrische tacker. Met name voor zware materialen kan een pneumatische tacker prima uitkomst bieden. Binnen Nederland is Hilbrink Hechttechniek specialist op het gebied van elektrische en pneumatische tackers. Hier vind je een ontzettend breed assortiment, dat zowel voor de professionele bouwvakker als de doe-het-zelver het geschikte materiaal kan leveren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tacker?

Wanneer je van plan bent om een tacker te kopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten. Vraag je in eerste instantie af waarvoor je de tacker nodig hebt. Wil je een nietpistool gaan gebruiken voor simpele klusjes in en om het huist? Dan voldoet een apparaat welke je bij de bouwmarkt kunt kopen waarschijnlijk prima aan je wensen. In dat geval kun je prima uit de voeten met een elektrische tacker, of een tacker op accu. Wil je echter een tacker gebruiken voor zwaar materiaal en veelvuldig, professioneel gebruik? Dan kom je al snel terecht bij een pneumatische tacker. Dit soort apparaten vind je doorgaans niet bij de gemiddelde bouwmarkt. Hiervoor kom je al snel terecht bij de gespecialiseerde online tacker specialisten.

De prijs ligt ook wat hoger dan een simpele variant van een nietpistool, maar laat je daar niet door afschrikken. De aanschaf van een goede tacker is vaak wat duurder, maar betaald zich op de lange termijn zeker terug. Er zijn veel verschillende merken verkrijgbaar, van budget tot exclusief. Vraag jezelf dus goed af wat je plannen zijn en wat de intensiteit is van het gebruik. Op internet kun je ook makkelijk tackers vergelijken en recensies lezen, waardoor je doorgaans een goede aankoop zult doen.

(1061)

The following two tabs change content below.

RBOnline

Laatste berichten van RBOnline (toon alles)