Wat is een expediteur?

Wat is een expediteur en wat doet een expediteur voor werkzaamheden? Dit is heel simpel gezegd een organisator van het verzenden van goederen. Absoluut niet te verwarren met een postbode of een postbedrijf. Een expediteur houdt zich namelijk vooral bezig met het verzenden van goederen internationaal en de administratie hiervan. Er komt namelijk heel wat bij kijken als je bepaalde goederen naar een ander land of werelddeel wilt sturen. Om achteraf niet voor de douane kosten op te draaien of bang te zijn dat goederen helemaal niet bezorgt worden, kan een expediteur of een expeditiebedrijf dit proces uit handen nemen.

Wat is een expediteur en wat voor werkzaamheden voor men uit?

Een expediteur weet de juiste handelswegen voor de juiste producten en welke regels, wetgevingen en procedures er gelden. Dit is voor bijna elk land, productgroep en vervoerswijze anders. Een expediteur zorgt ook voor de nodige vergunningen, documenten, vraagt prijzen aan en vergelijkt deze, boekt ladingen in, slaat goederen op, vervult douaneformaliteiten en coördineert het volledige proces. Een voordeel van een expediteur in handen nemen is dat zij precies weten aan welke formaliteiten gedacht moeten worden. Het kost veel tijd om dit zelf allemaal uit te zoeken.

Belangenorganisaties

De expediteurs in Nederland hebben een belangenorganisatie, dat is FENEX. Al meer dan 100 jaar behartigen zij de belangen van expediteurs en logistieke dienstverleners. Als je zelf een expediteur wilt inschakelen bij het vervoeren en verzenden van goederen dan is het zoals altijd goed om de betrouwbaarheid van de expediteur of het expeditiebedrijf te controleren. Ga niet direct voor de “goedkoopste”of de “beste”, goede expediteurs werken continue aan het verbeteren van de kwaliteit en geven wellicht een garantie af voor het geval ze failliet gaan of er iets anders gebeurt.

Met de tijd die je eruit haalt door het inschakelen van een expediteur en de kans dat je nu niet achteraf met hoge kosten zit haal je de kosten voor een expediteur er bijna altijd uit.

(522)

The following two tabs change content below.

RulooNL

Laatste berichten van RulooNL (toon alles)