Computers met elkaar verbinden

Je kunt op velerlei wijzen computers met elkaar verbinden en bijvoorbeeld het internet is al een belangrijk aspect waarmee computers met elkaar in verbinding kunnen staan. Eén belangrijke reden waarom gebruikers graag computers met elkaar wensen te verbinden is dat vanuit die verbinding eenvoudig bestanden met elkaar kunnen worden uitgewisseld. Je hoeft niet eens bij elkaar in de buurt te wonen om met elkaar te kunnen linken en bestanden uit te wisselen. Met behulp van een connectie kun je met al je vrienden van over de hele wereld eigen gemaakte bestanden delen. Een belangrijk netwerk dat dit mogelijk maakt is het peer-to-peer netwerk (P2P-netwerk), ook wel Gnutella netwerk genoemd. Het Gnutella netwerk is bovendien het eerste netwerk dat geen gebruik maakt van fysieke servers, maar van enkel clients welke aanwezig zijn in het netwerk.

Vanuit de basis van het stabiele Gnutella netwerk zijn veel bestand uitwisseling programma’s tot stand gekomen. Bekende namen daarbij zijn o.a. Napster, Frostwire en Limewire Plus. Het voordeel van het Gnutella netwerk is ook dat het open source is, wat inhoudt dat de broncode ervan is vrijgegeven. Dit heeft bedrijven, welke op basis van het Gnutella netwerk een programma wensen te maken, de mogelijkheid gegeven om de codes te besturen en deze aan te passen en/of te verbeteren.

Het Gnutella netwerk is in de afgelopen decennia sterk ontwikkeld, mede op basis van de open beschikbaarheid van de codes. Daarnaast ook doordat het een betrouwbaar netwerk is gebleken voor een ieder die eigen gemaakte bestanden wenst te delen met zijn of haar vrienden. Maar bovenal doordat het in vele gratis vormen wordt aangeboden. Limewire gratis downloaden is daarbij de meest gebruikte vorm, daar het programma een grote bekendheid geniet. Probeer ook eens uit of het Gnutella netwerk jouw bestanden eenvoudig doet delen met al je vrienden.

(510)

The following two tabs change content below.

limewireplus

Laatste berichten van limewireplus (toon alles)