Feestje? Maak het speciaal door moleculair koken met droogijs

Heb je een speciaal feestje en wil je een keer wat anders dan wat iedereen doet? Dan heb ik een aantal leuke tips voor je. Twee soorten cocktails, voor de wel en niet alcohol drinkers en ga ik je vertellen hoe je kunt moleculair koken met droogijs en zo iedereen kan verassen met je cocktails.

De alcohol houdende Appel Martini
Appel martini is een variant van een normale martini zoals iedereen die kent, alleen met een frisse en fruitige tint. Je kunt veel wisselen met de ingrediënten. Sommige gebruiken appelpuree en andere groene appel wodka. Ook heb je appel likeur en sour mix nodig. Om het af te maken voeg je nog een appelschijfje toe. De laatste jaren wordt deze cocktail steeds populairder onder de cocktail drinkende medemens. De cocktail heeft een groene kleur en een frisse smaak.

De alcohol vrije Mini Colada
Iedereen kent het drankje Pina Colada wel, mini colada is hier de kindervorm van. Een lekker exotisch drankje zonder alcohol. Kokos in combinatie met melk geeft een aparte en romige smaak. Door ananasnectar hier aan toe te voegen krijgt het drankje een frisse smaak.

Moleculair koken met droogijs
Ik zei net al dat je iedereen zult verassen door droogijs en de techniek van moleculair koken zo toe te passen. Moleculair koken is het maken van eten en drinken met daarbij scheikundige stoffen en in dit geval droogijs. Moleculair koken is eerst heel populair geworden in Spanje en Frankrijk en heeft daarna de rest van Europa over genomen en zo ook Nederland. Moleculair koken met droogijs in combinatie met cocktails geeft een verrassend en apart effect. Door droogijs toe te voegen in een speciaal roerstaafje krijg je het effect dat er een soort rook uit je drankje komt en op je drankje blijft zweven. Het is een makkelijke en leuke manier van moleculair koken met droogijs.

 

(1152)

The following two tabs change content below.

icsdryice

Laatste berichten van icsdryice (toon alles)