Samen Koken

Dat eten, buiten een eerste levensbehoefte, bovenal een sociale aangelegenheid is bent u ongetwijfeld met mij eens. Uit eten gaan is daar een ultiem voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook ontelbaar veel kookclubjes, mensen komen bijvoorbeeld eens per maand samen, bij steeds iemand anders thuis. Een iedereen neemt een gang voor zijn rekening. Of groepjes van neven en nichten die om de beurt een dinertje organiseren. Een ideale manier om eens in de zoveel tijd gezellig samen te zijn.

Ook de horeca is ingesprongen op de behoefte van samen koken. Kookstudio’s te over in ons land. Van bij iemand thuis tot groots opgezette keukens waar je met grote groepen samen een maaltijd bereidt. Amsterdam alleen al telt tientallen van dit soort bedrijven. Je kunt hier terecht voor kookcursussen en workshops op allerlei gebied; het maken van cupcakes en taarten, sushi en andere Aziatische gerechten of juist verfijning aanbrengen in de Franse cuisine. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt wel een culinaire workshop in gegeven. Bij al deze cursussen en workshops, gegeven door een keur aan bedrijven staat 1 ding echter altijd centraal; het samen genieten van het bereiden van voedsel. Of het nou is voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiereünie, er is altijd een passend menu te vinden.

Op deze manier komen de mensen die thuis nooit koken ook eens aan de beurt om hun kunsten te vertonen. En buiten het feit dat het gezellig is om samen de maaltijd te bereiden steekt men er waarschijnlijk ook nog iets van op.

Wellicht ken jij iemand die wel wat inspiratie of oefening kan gebruiken, wijs ze dan op de website Kook Spelletjes. Hier zijn tientallen spelletjes te vinden die allemaal gebaseerd zijn op het bereiden van voedsel. Wie raakt iemand wel zo geïnspireerd dat ze een kookclubje starten en dat jij dan eregast mag zijn.

(568)

The following two tabs change content below.

babblebyte

Laatste berichten van babblebyte (toon alles)