Smoothies gemaakt van Groenten

Groenten smoothies

Groenten smoothies zijn smoothies die bestaan uit een mix van groenten, fruit en vaak aangevuld met water of ijs. Deze ingrediënten zijn meestal gemixt met een blender of staafmixer.

De laatste tijd hoor je steeds meer over deze smoothies, omdat steeds meer mensen deze smoothies verwerken in hun dagelijkse eetpatroon. Deze hype is aan komen waaien vanuit de VS en begint nu ook langzamerhand ons landje te overspoelen. Een reden dat steeds meer mensen deze smoothies gaan drinken is omdat ze heel gezond zijn, lekker en ook nog eens makkelijk klaar te maken.

Groenten smoothies zijn gezond

Groenten smoothies zijn zo gezond, omdat in de groenten en fruit die verwerkt wordt in deze smoothie heel veel vitaminen en mineralen zitten. De meeste van deze vitaminen en mineralen blijven behouden, omdat u deze zo min mogelijk bewerkt. U hoeft de groenten namelijk niet van tevoren te koken of iets dergelijks.

Het beste is om verse groenten uit te zoeken als u groenten smoothies gaat maken. Het is dus niet de bedoeling dat u groenten uit blik in deze smoothies gaat verwerken. Dit komt omdat er vaak bij groenten in blik conserveringsmiddelen zijn toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Zo zit er meestal bij groenten in blik ook wat zout.

Door het dagelijks drinken van een groenten smoothie zult u zich binnen no-time wat energieker en fitter gaan voelen. Hierdoor krijgt u meer behoefte om wat meer te gaan bewegen. Ook zult u merken dat u wat af zult vallen, doordat u minder behoefte heeft aan eten. Dit komt omdat deze smoothies veel van dit hongergevoel weg halen. U zult dus minder gaan snoepen en snacken en ook de tussendoortjes zullen een stuk minder worden. Deze smoothies hebben dus goede bijwerkingen.

Groenten smoothies zijn lekker

Groenten smoothies zijn zo lekker, omdat ze vrij zoet zijn. Dit komt omdat er meer fruit dan groenten in deze smoothies worden verwerkt. Ook kinderen vinden deze smoothies vaak lekker. Hierdoor bent u af van het dagelijkse gevecht dat uw kinderen meer groenten moeten eten. Meestal verliest u dit gevecht toch. Maar door het dagelijks aanbieden van zo’n smoothie bent u hier van af. Het is dus ideaal voor kinderen.

Groenten smoothies zijn makkelijk klaar te maken

Een groenten smoothie is binnen enkele minuten klaar gemaakt. Zoals al eerder aangegeven hoeft u alleen maar wat fruit en groenten te mixen, met een beetje water of ijs en u bent al klaar. Ook kunt u een groenten smoothie van tevoren vast bereiden en in de koelkast bewaren, zodat u het kunt drinken als u er behoefte aan heeft. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u de smoothie maar maximaal 2 dagen goed kunt houden.

Het is dus zeker een aanrader om iedere dag een groenten smoothie te drinken. Dit is goed voor u gezondheid en ook nog een lekker. Daarbij zult u door het dagelijks drinken van deze smoothie u beter in uw vel gaan voelen en meer behoefte krijgen aan bewegen.

(408)

The following two tabs change content below.

Liselot

Laatste berichten van Liselot (toon alles)