Opties handelen steeds populairder onder particuliere belegger

De beurzen klimmen omhoog en daarmee weten ook de particuliere beleggers de beurs weer te vinden. Echter vindt er een grote verschuiving plaats van de handel in aandelen naar de handel in opties. Mede doordat dit product een veel grotere hefboom heeft  en daarmee de winsten ook veel grote zijn.

Binnen de optiewereld kennen we 2 verschillende opties soorten. De “normale”opties die al sinds jaar en dag door veel beleggers gebruikt worden om hun posities te beschermen of te speculeren op koersstijgingen of koersdalingen. Echter is deze vorm van beleggen behoorlijk duur. Men betaald voor iedere transactie transactiekosten. Dus zowel voor aankoop, maar ook weer bij verkoop. Verder is er een spread in de koop- en verkoopprijs waardoor de belegger eerst deze spread moet inlopen met de koers alvorens men winst maakt.

De tweede soort opties zijn de binaire opties. Deze opties worden veel gebruikt door particuliere beleggers. Het voordeel van deze opties is dat ze geen transactiekosten hebben en dat ze ook geen spread hebben. Hierdoor wordt de belegger niet onnodig op hoge kosten gejaagd en bestempelen veel beleggers dit product als een veel eerlijker beleggingsproduct dan de “normale”opties.

Ook in de binaire opties kennen we callopties en putopties. Waarbij een binaire calloptie ingezet wordt bij een stijgende beurs en een binaire putoptie ingezet wordt bij een dalende beurs.

Verwacht wordt dat veel meer particuliere beleggers over zullen stappen naar de handel in binaire opties door de eenvoud van dit nieuw soort product.

 

(381)

The following two tabs change content below.