Risicovolle beleggingen maken met CFD’s of Binaire opties?

Beleggers die graag speculeren op de beurs maakten voorheen vooral gebruik van CFD’s. Deze producten, die parallel aan de diverse beurzen verhandeld worden, wonnen afgelopen jaren veel aan populariteit. CFD’s bieden velen voordelen ten op zichten van de traditionele futures  en geven beleggers de mogelijkheid om te beleggen met een hefboom. Echter is het voordeel dat men niet de enorme grote contracten af dient te sluiten zoals bij futures wel het geval is.

Echter stagneert de handel in CFD’s de laatste tijd door de komst van een nieuw product op de financiële markt. Als concurrent van de CFD’s zijn de binaire opties afgelopen jaren tot de beleggingsmarkt toegetreden. Dit product biedt dezelfde voordelen als CFD’s. Er is toegang tot bijna alle financiële markten als; valutaparen, aandelen, indicies en grondstoffen.

Groot voordeel van de binaire opties ten op zichten van de CFD’s is dat er geen spreadkosten zijn. Dit kan beleggen in CFD’s zeer duur maken. Vooral voor daghandelaren is dit een doorn in het oog. Ook worden er bij binaire opties geen kosten voor  het overnight meenemen van posities gerekend.

Het grootste voordeel van de handel in binaire opties is de eenvoud van het product. De belegger hoeft immers alleen de looptijd van de optie te kiezen en of de koers bij het aflopen van de opties hoger of lager is. Het maakt daarbij niet uit of deze 1 pip of een behoorlijk verschil maakt. Het antwoord is altijd goed of fout. Bij een optie die juist expireert kan de belegger tot 85% premie ontvangen.

Ook zijn er out of the money binaire opties die de belegger de gelegenheid geven tot wel 350% winst te ontvangen. Hierbij moet een bepaalde koers nog gehaald worden en daarop geëxpireerd worden. Deze vorm van beleggen wordt vooral veel toegepast bij speciale events als de job claim numbers waarbij de onderliggende waarde flinke sprongen maakt.

Of binaire opties op lange termijn de CFD’s helemaal van de beursvloer doen verdwijnen is niet ondenkbaar, maar op dit moment wordt het als een mooie aanvulling gezien voor beleggers die net iets meer willen verdienen en bereid zijn daarvoor wat extra risico te nemen.

(518)

The following two tabs change content below.