Hoe zonne-energie het straatbeeld gaat veranderen

Het gaat niet lang meer duren of u wordt uitgelachen wanneer u geen duurzame energie opwekt. Het straatbeeld zal er heel anders uitzien. Consumenten rijden in elektrische auto’s die energie opwekken door zonnepanelen op het dak. Elk nieuwbouwhuis dat wordt ontwikkeld is voorzien van zonnepanelen, dit geldt ook voor bedrijfs- en overheidspanden. De Nederlandse overheid streeft ernaar om onze energie volledig te laten opwekken door duurzame energie. Dit zorgt voor een prijsdaling voor de consumenten en in zijn geheel zijn we minder afhankelijk van olielanden als Rusland en landen in het Midden-Oosten.

Kijkend naar de prijs van gewone energie op dit moment zien we een stijgende lijn. Deze lijn zal blijven stijgen omdat deze energie wordt opgewekt door fossiele brandstoffen en deze zijn schaars. De prijs van zonne-energie daarentegen, gaat naar verwachting de komende tijd dalen (en hij is al lager dan die van gewone stroom). Dit komt doordat de efficiƫnte van de zonnepanelen toeneemt; dit resulteert in een verhoging van het rendement. Daarnaast zorgen de ontwikkelingen op de technologische markt voor veel vooruitgang.

Deze combinatie zorgt voor ideale omstandigheden om over te stappen op zonne-energie. De omstandigheden zijn zelfs zo ideaal dat de overheid de subsidie voor zonnepanelen in 2014 stopzet. De overheid zegt dat het rendement inmiddels zo hoog is dat er geen extra stimulans meer nodig is om consumenten over te halen. Ook zullen er de komende jaren nieuwe soorten zonnepanelen op de markt verschijnen. Deze zijn een stuk efficiƫnter en hebben een langere levensduur. De prijs van de panelen zal ook laag blijven omdat de markt overspoeld wordt met verschillende panelen waaronder Chinese varianten.

(323)

The following two tabs change content below.