De voordelen van het omzetten van je hypotheek

In de afgelopen jaren zijn de regels voor het afsluiten van een hypotheek veel strenger geworden. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om nu een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten en daarvoor maximale hypotheekaftrek te krijgen. Ook kun je geen hypotheken met een spaar- of beleggingsconstructie meer afsluiten, en daar nog veel rentekosten van terugkrijgen. Als je toch wilt profiteren van de huidige lage hypotheekrente, dan kun je het beste je hypotheek omzetten.

Hoe gaat het omzetten van een hypotheek in zijn werk?

Het omzetten van je hypotheek werkt hetzelfde als het oversluiten van een hypotheek. Tijdens de looptijd van je huidige hypotheeklening verander je van soort hypotheek. Als je wilt (blijven) profiteren van de laagste rente en een maximale renteaftrek, dan kies je voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Je kunt deze nieuwe hypotheeklening bij je huidige hypotheekverstrekker afsluiten, maar ook overstappen naar een nieuwe hypotheekverstrekker als daar de voorwaarden gunstiger zijn.

Voorwaarden voor het omzetten van je hypotheek

Je kunt bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek niet altijd zomaar oversluiten. Sommige hypotheekverstrekkers stellen hier bepaalde voorwaarden aan. Bijvoorbeeld dat het aflossingsvrije deel van je lening niet hoger mag zijn dan de helft van de huidige marktwaarde van je woning. Maar er zijn ook hypotheekverstrekkers die hier wat soepeler in zijn. Soms blijkt het niet mogelijk te zijn om bij je huidige hypotheekverstrekker je hypotheek om te zetten, maar kan het wel bij andere geldverstrekkers. Laat je daarom goed informeren over de voorwaarden van jouw hypotheekverstrekker, maar ook die van anderen.

De voordelen van het omzetten van je hypotheek

Als het voor jou mogelijk is om je huidige hypotheek om te zetten naar een andere hypotheekvorm, dan profiteer je direct van de historisch lage rentestand. Daarnaast ben je de komende jaren gegarandeerd van zeer lage rentekosten en weet je zeker dat je een hypotheekvorm hebt waar de fiscale regels niet (snel) voor gaan veranderen. Kijk hier voor meer informatie voor je hypotheek omzetten.

(64)

The following two tabs change content below.

marloes83

Laatste berichten van marloes83 (toon alles)