Minder geluidsoverlast in de tuin

Wit hek

Hoewel een schutting in Nederlandse tuinen vrij standaard is, wordt een schutting vooral aangekocht om een tuinafscheiding met de buren te hebben. Daarnaast speelt mee dat een schutting je algehele privacy geeft. Maar ook om geluidsoverlast tegen te gaan kan een reden zijn om een schutting te plaatsen. Uiteraard zul je niet volledig vrij van geluid zijn als de buurman zijn gras maait, maar het werkt zeker geluiddempend. En andersom natuurlijk ook. De buren zullen minder last hebben als jij geluidsoverlast maakt. Schuttingen zijn er in talloze soorten en van allerlei materialen. Schuttingen die altijd populair blijven zijn houten schuttingen.

Waarom een houten schutting?

In een land waar alles altijd netjes in vakken is opgedeeld, behoort ook de tuin netjes omhekt te worden met een schutting. Dat is nu eenmaal Nederland. Sommige woningen hebben een bakstenen muur, weer anderen een golfplaten schutting of gewoon een heg als afscheiding. Maar het meest populair zijn de houten schuttingen. En dat is niet verwonderlijk, want een houten schutting heeft tal van voordelen.

  • De uitstraling: Een houten schutting geeft een natuurlijke uitstraling en past ook in vrijwel elke tuin.
  • Duurzaam: Afhankelijk van de gekozen houtsoort gaat een houten schutting lang mee, meestal langer dan 20 jaar.
  • Gemakkelijk: Een houten schutting is gemakkelijk te plaatsen. Het is ook mogelijk je houten schutting naar je eigen smaak aan te passen.
  • Kleur: Een houten schutting kun je schilderen in elke kleur die je maar wenst. Wil je de houten kleur behouden, dan kun je de schutting beitsen of oliën.

Soorten houten schuttingen

Er zijn talloze verschillende houten schuttingen. Je kunt een schutting nemen van stevig hardhout. Deze schuttingen zijn erg duurzaam en zijn amper aan slijtage onderhevig. Je kunt ook kiezen voor een meer natuurlijkere uitstraling door een natuurlijke schutting te nemen, zoals een tuinscherm van bamboe, kokos of gevlochten wilgentakken. Deze tuinschermen zijn niet zo duurzaam als schuttingen van hardhout, maar geven de tuin wel een exotische sfeer.

(99)

The following two tabs change content below.

marloes83

Laatste berichten van marloes83 (toon alles)