Rendement zonnepanelen verhogen

Wanneer je zonnepanelen aanschaft ben je natuurijk pas tevreden met het allerhoogste rendement. Hoe kan je eenvoudig zorgen voor een hoger rendement op zonnepanelen?

Het is vrij eenvoudig je zonnepanelen te optimaliseren. Het aanschaffen van het juiste systeem is natuurlijk een belangrijke stap. Let erop dat je het juiste soort zonnepaneel kiest dat past bij jouw dak. Hou daarnaast rekening met de hellingshoek van de zonnepanelen, wanneer dit optimaal wordt benut zal het rendement van je panelen toenemen. Het gaat hier dan ook vooral om hoe de zonnepanelen worden geplaatst.

Het drukken van installatiekosten is ook makkelijk. Dit doet u bijvoorbeeld door de zonnepanelen zelf te installeren. Dit is geen ingewikkeld proces en binnen een dag te voltooien. Wanneer je zonnepanelen aanschaft denk je natuurlijk aan de subsidie die je kunt ontvangen. Deze subsidie is niet van toepassing op de arbeidskosten van de installatie. Dit betekent dus dat je een win-win situatie creëert wanneer je de zonnepanelen zelf plaatst. Het maximale bedrag dat je kan ontvangen als subsidie is €650 over de installatie kosten van de zonnepanelen.  Deze kosten bevatten de panelen zelf, de montagematerialen en de omvormer.

U kunt hier meer over lezen op de zonnepanelen informatie gids.

 

(559)

The following two tabs change content below.