De voordelen van het verpotten van de kamerplant

Plant in pot

U heeft een mooie kamerplant gekocht en twijfelt om de plant in de kweekpot te laten of om het zelf te verpotten. Wist u dat kwekers de planten in kleine kweekpotten plaatsen om de transportkosten zo laag mogelijk te houden? Het is daarom verstandig om uw kamerplant te verpotten. Het heeft namelijk heel veel voordelen! We zetten een aantal voordelen op een rij:

• De groei wordt gestimuleerd
Dankzij het ompotten van de kamerplant, zal dit de groei stimuleren. Heeft u een Ficus? Deze plant reageert heel sterk op het ompotten. Vindt u uw Ficus al groot genoeg? Kies dan een niet al te grote pot voor het ompotten.

• De plant heeft een grotere waterbuffer
Een kamerplant met zo min mogelijk onderhoud, dat wil bijna iedereen. Het onderhouden van de kamerplanten moet eigenlijk zo min mogelijk tijd kosten. Het verzorgen van uw plant wordt een stuk makkelijker als de kamerplant in en grotere pot wordt geplaatst. Door gebruik te maken van een grotere sierpot, kan er meer grond in pot geplaatst worden. Hierdoor kan de plant meer water opnemen en is de waterbuffer dus groter. Als u de plant teveel water geeft, dan kan de grond het water opnemen. Zo voorkom je wortelrot.

• Het geeft de plant nieuwe voedingsstoffen
Doordat de plant in een grotere pot staat, met verse potgrond, zal de plant voorlopig voorzien zijn van nieuwe voedingsstoffen. Potgrond heeft ongeveer voor zo’n zes weken voedingsstoffen.

• Het ziet er veel mooier uit
Een sierpot ziet er veel mooier uit dan de kweekpot. De kweekpot is daarnaast vaak ook veel te klein in verhouding met de plant. Door gebruik te maken van een grotere pot zal de kamerplant veel meer opvallen. Heeft u een lage beplanting? Denk er dan eens aan om deze plant in een hoge vaas te plaatsen. Dit ziet er mooi uit!

• Het voorkomt verstikking
De wortels van de planten hebben lucht nodig om goed te kunnen functioneren. Door verse grond te gebruiken, zal dit veel luchtiger worden voor de plant.

(145)

The following two tabs change content below.

marloes83

Laatste berichten van marloes83 (toon alles)