23 weken zwanger en symptomen

Meest voorkomende symptomen bij 23 weken zwanger:

  • Foetale activiteit: U kunt er aan gevend raken om de bewegingen van je baby te voelen in de baarmoeder. Koester deze momenten wanneer het nog heerlijk zachtjes aanvoelt voordat ze meer uitgesproken (en pijnlijk) gaan worden, en voordat je kleine drukte maker een voet gevangen krijgt in je ribben!
  • Hartige eetlust: Het is volkomen normaal om jezelf te willen storten op de inhoud van uw keuken kastjes en koelkast (je hebt een groeiende baby te voeden!). Dus probeer je huis voorraad met gezonde snacks zoals fruit, cut-up groenten, noten en volkoren crackers te vullen.
  • Opgeblazen gevoel: Als je het gevoel van volle en opgezette buik niet van je af kan schudden, dan ervaar je de effecten van progesteron. Het hormoon zorgt ervoor dat het maag-darmkanaal zich ontspannen en de spijsvertering vertragen. Hierdoor heeft je lichaam meer tijd om de voedingsstoffen uit het voedsel dat je eet in uw bloedbaan terecht te krijgen en bereiken van uw baby. Wat hiervoor helpt is beweging (ondanks je steeds groter wordende buik) en drinken van veel water.
  • Vergeetachtigheid: Bent u consequent in het vergeten van de sleutels, afspraken, en waar u de auto had geparkeerd? “Zwangerschap hersenen” wordt waarschijnlijk veroorzaakt door die vervelende zwangerschapshormonen – en omdat het heel normaal (en tijdelijk) is, probeer om het weg te lachen en zich te onthouden van te hard voor jezelf te zijn.
  • Snurken: Deze vrij veel voorkomende (en vervelende) zwangerschap symptoom kan uw slaap en het van uw partner verstoren. Deels te wijten aan verstopte neus (veroorzaakt door extra gewicht en gezwollen slijmvliezen in je neus), kunt u de nachtelijke nasale geluiden te verlichten door het dragen van een nasale strip voor het slapen gaan en actief een luchtbevochtiger in uw slaapkamer aan te zetten.
  • Tintelende handen (carpaal tunnel): zwelling tijdens de zwangerschap kan druk uitoefenen op zenuwen in de polsen en de oorzaak van de pijn en tintelingen in verband met carpaal tunnel syndroom. Als u de hele dag op een computer werkt, neem regelmatig een ‘’hand stretchen pauze’’ en zorg ervoor dat uw polsen recht zijn en je ellebogen niet hoger dan je bureau zijn.
  • Bloeden tandvlees: Verminder irritatie van uw tandvlees (die zijn zwelling meer dan normaal is als gevolg van de hormonen), door het vermijden van snoep, poetsen en regelmatig flossen, en een bezoek aan de tandarts minstens een keer terwijl je in verwachting bent.

(2264)

The following two tabs change content below.

AniaS

Laatste berichten van AniaS (toon alles)