De voordelen van een e-bike

Een e-bike of elektrische fiets. Je ziet ‘m steeds vaker verschijnen in het straatbeeld. Niet alleen bij ouderen, maar ook vooral bij jongeren. En dat is helemaal niet gek als je je bedenkt hoeveel voordelen een elektrische fiets eigenlijk heeft.

Ben je dus op zoek naar een vervanger voor je huidige stadsfiets, bakfiets, herenfiets, damesfiets of wat dan ook? En leg je graag lange afstanden af op je tweewieler? Kun je wel wat hulp gebruiken tijdens die lange afstanden, of zoek je vooral wat extra trapkracht wanneer je flinke wind tegen hebt? Of ben je gewoon te lui om te fietsen? Tja, genoeg redenen om voor een elektrische fiets te gaan. En dan hebben we het alleen nog maar over gemak. Er zijn ook genoeg gegronde redenen die jou vertellen waarom je een elektrische fiets zou moeten kopen ten gunste van het milieu. Of ten gunste van je tijdswinst in de ochtendspits… Hier een opsomming van alle pré’s.

De voordelen van een elektrische fiets:

– Kilometers die je met de elektrische fiets aflegt zijn 100 x (!!) minder belastend voor het milieu dan de kilometers die je met je auto aflegt. Vanzelfsprekend kan ook een motor of brommer niet tegen een e-bike op.
– Met een elektrische fiets wordt het afleggen van lange afstanden een fluitje van een cent
– Een elektrische fiets valt tegenwoordig helemaal niet meer op: ze zien er gewoon uit als een normale fiets
– Er zijn steeds meer laadpunten in Nederland, waar je je e-bike even kan opladen. De afstand die je tegenwoordig op een elektrische fiets kan afleggen, zonder bij te laden, wordt ook steeds groter.
– in Nederland heeft bijna iedere fietsenmaker wel verstand van elektrische fietsen
– Voor een e-bike is geen kentekenbewijs nodig. Een verzekering voor je elektrische fiets is daarom niet verplicht.
– een Elektrische fiets is in aanschaf niet duurder dan een brommer of scooter. In onderhoud en verbruik kost een e-bike uiteraard veel minder.

(391)

The following two tabs change content below.

Infoman

Laatste berichten van Infoman (toon alles)