Kriebelhoest

Kriebelhoest is ook wel bekend onder de benaming van droge hoest of bijvoorbeeld prikkelhoest. Zo ben je heerlijk bezig met je dagelijkse bezigheden, en zo heb je het te pakken. Het klinkt misschien raar, maar het is wel de meest voorkomende manier waarbij  men de krielbelhoest oploopt. Kriebelhoest komt namelijk altijd zeer onverwachts opzetten. De kriebelhoest komt namelijk voort uit zoals de naam al doet vermoeden “kriebelingen” in de keel, doordat deze kriebelingen op komen zetten in de keel zal je geheel onverwachts overvallen worden door een hoestaanval. Wanneer wij het over kriebelhoest hebben dan kunnen wij deze eigenlijk onderscheiden in twee soorten. Wij kennen namelijk de kortdurende maar ook de langdurende kriebelhoest.

Niet gewenst

Het vreemde van kriebelhoest is eigenlijk dat de hoest altijd op komt zetten op de momenten dat dit je absoluut niet uitkomt. Bijvoorbeeld op het moment dat je aan de telefoon zit, midden in het een gesprek zit, in het openbaarvervoer of wanneer je net in bed ligt en op deze wijze je bedgenoot de volledige nacht wakker weet te houden doordat de kortdurende kriebelhoest zich uiteindelijk toch omzet naar langdurige kriebelhoest.

Wat kan ik tegen kriebelhoest doen?

Over kriebelhoest kunnen wij lang of kort zijn, maar eigenlijk kunnen wij deze hoest gewoon in één keer en rechtstreeks kwalificeren voor iedereen persoon, als iets wat men als zeer irritant kan en waarschijnlijk zal ervaren. Juist om deze redenen is het wel belangrijk om te weten wat je nu eigenlijk kan doen tegen de kriebelhoest. In sommige gevallen en dan meestal bij de kortdurende kriebelhoest, is het zeer simpel om van de hoest af te komen. Zo kan bij kortdurende kriebelhoest een glaasje water al de oplossing zijn om van de hoest af te komen.

Wat veel mensen niet weten is dat men die rookt een verhoogde kans op kriebelhoest heeft, een oplossing voor rokers die last hebben van kriebelhoest is dan ook om bijvoorbeeld tijdelijk te stoppen of te minderen met het roken, tot het moment dat de kriebelhoest is verminderd of volledig is verdwenen. Ook een zeer droge lucht kan de oorzaak zijn van kriebelhoest, een bakje water op verwarming of een luchtbevochtiger in je omgeving kan de oplossing voor het probleem betekenen.

Wat veel mensen al proberen en ook zeker nog altijd de sleutel tot succes kan zijn is het gebruiken van een dropje, of keelsnoepje. Deze snoepjes nemen vaak de prikkel binnen in de keel weg, wanneer je jouw keel ook nog enige rust geeft en hem niet overbelast door bijvoorbeeld niet te zingen en veel te praten, dan kan deze simpele oplossing uiteindelijk de sleutel tot het succes betekenen en de kriebelhoest laten verdwijnen.

Ook helpen deze middelen tegen vastzittende hoest.

(461)

The following two tabs change content below.

johan30

Laatste berichten van johan30 (toon alles)