Oorzaken van Ischias

Wij zullen je in dit artikel wegwijs proberen te maken in het leed van ischias. Er is niet 1 oorzaak van ischias bekend, maar vele. . Naast rugpijn spelen ook ook de voeten en tenen spelen een grote rol bij de symptomen van Ischias. Je kan pijnen doormiddel van steken in de voeten en tenen ervaren. Echter in sommige gevallen is het nog vele malen erger en kan je te maken krijgen met uitval verschijningen van de tenen en van de voeten. Dit komt echter in zeer beperkte maten voor en is te beschrijven als zeer uniek. Verslappende kuitspieren is een symptoom waarbij veel mensen denken aan het feit dat ze wellicht te weinig energie hebben op dat moment. In veel voorkomende gevallen is dat ook zo, in andere gevallen heb je te maken met een symptoom van Ischias.

Een andere symptoom van ischias, maar die tevens ook een aparte aandoening is, is rusteloze benen. Het lastig om soms het verschil tussen ischias, pijnlijke benen of rusteloze benen te zien. Wat is rusteloze benen eigenlijk? We proberen nu een helder antwoord hierop te geven.

Rusteloze benen/Etalagebenen

De reden dat men het rusteloze benen noemt komt dus voort uit het feit dat je eigenlijk moet blijven bewegen om deze irritatie niet te ervaren. Op de dagelijkse bezigheden heeft deze aandoening zeer veel effect, een negatief effect wel te verstaan. Bij veel mensen zorgt deze constante drang om te bewegen met de benen er namelijk voor dat men uiteindelijk ook nog eens concentratiestoornissen gaat ontwikkelen. Dit kan weer tot gevolg hebben dat je bijvoorbeeld niet meer normaal kan functioneren op je werk en hiermee neemt de aandoening een groot gedeelte van je leven over. Je bent er namelijk continu mee bezig.

Het is moeilijk om precies vast te stellen wat de oorzaak is van rusteloze benen. In sommige gevallen komt het voort uit de soort medicijnen die men gebruikt. In andere gevallen zijn het bepaalde spiertrekkingen. Hierdoor is het zeer moeilijk om een goede diagnose te stellen en ook de behandeling is hierdoor niet gemakkelijk. Als het aan het medicijngebruik ligt kan men bijvoorbeeld proberen om over te stappen op andere medicijnen. Wanneer het aan spiertrekking ligt is een ander onderzoek en een andere behandeling nodig. Er zijn zeer veel ziektes en aandoeningen waarbij men te maken krijgt met rusteloze benen, vaak is het namelijk een bijwerking. In zon geval praten wij over een primaire vorm van rusteloze benen.

(397)

The following two tabs change content below.

johan30

Laatste berichten van johan30 (toon alles)