Voor wie is fysiotherapie?

Jaarlijks gaan ongeveer 2,5 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Deze mensen kunnen zowel jong als oud zijn en gaan naar de fysiotherapeut voor verschillende soorten klachten. Deze klachten zijn zeer uiteenlopend, maar hebben wel één ding gemeen. Namelijk dat de klachten allemaal problemen opleveren bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen en op deze manier het lichaam dagelijks beperken.

Voorbeelden van klachten

Enkele voorbeelden van klachten die door een fysio Vianen behandeld kunnen worden, zijn de volgende:

* Klachten veroorzaakt door een blessure, bijvoorbeeld zoals opgelopen bij het spelen van wedstrijden of het trainen.

* Klachten veroorzaakt door een ongeval, zoals pijn aan de nek door een harde klap of een beschadigd gewricht.

* Klachten veroorzaakt tijdens het werk, zoals RSI.

* Klachten die veroorzaakt worden door een bepaalde ziekte, zoals diabetes of reuma.

* Klachten die veroorzaakt worden door ouderdom, omdat het lichaam simpelweg minder goed kan bewegen door het ouder worden van het lichaam.

* Klachten in de nek.

* Klachten in de schouders.

* Klachten in de rug.

Ook aandoeningen zoals een hernia worden doorgaans behandeld door een fysiotherapeut. Dit komt omdat ook deze aandoening de bewegingsvrijheid van het lichaam beperkt en te maken heeft met een verminderde kracht in de rug of nek. Omdat de fysiotherapeut hier verstand van heeft, stuurt de huisarts je met een hernia vaak door naar een fysiotherapeut.

Hoe gaat de fysiotherapeut te werk?

Hoe een fysiotherapeut te werk gaat, is afhankelijk van de klachten die behandeld dienen te worden. Wel zijn er enkele overeenkomsten te ontdekken in de verschillende behandelingen van fysiotherapeuten. Zo start iedere patiënt bij fysiotherapie Vianen met een intakegesprek, waarbij gesproken wordt over de klachten die je hebt en de behandeling die gaat volgen. Op basis van dit intakegesprek bepaalt de fysiotherapeut welke behandeling er nodig is, hoe vaak de patiënt langs dient te komen en waar de patiënt zelf op dient te letten. Soms heeft de patiënt bijvoorbeeld een verkeerde houding, die de patiënt zelf dient te verbeteren door rekening te houden met de juiste houding.

Als bepaald is welke behandeling gevolgd dient te worden, start de fysio met een specifieke behandeling voor jouw klachten, die je vaak thuis nog dient te vervolgen. Zo voer je bij de fysio verschillende oefeningen uit, die je vaak thuis ook nog moet doen voor het beste effect. Verder worden de behandelingen met oefeningen vaak uitgebreid met enkele andere behandelingen, zoals massages en het kraken van de rug.

Tijdens de behandeling, wordt er regelmatig geëvalueerd hoe de behandeling gaat. Zo kijkt de fysiotherapeut regelmatig of je vooruitgang boekt. Zo ja, dan kan de huidige behandeling voortgezet worden tot de klachten verdwenen zijn. Zo nee, dan dient er wellicht een nieuwe behandeling gestart te worden of dient de fysiotherapeut na te denken over een ander soort behandeling, van een andere specialist. Op deze manier krijg je steeds de beste behandeling die je nodig hebt en ben je zo snel mogelijk van je klachten af.

(322)

The following two tabs change content below.

johan30

Laatste berichten van johan30 (toon alles)