Schimmels

Schimmels, zonder dat we het weten hebben we hier dagelijks mee te maken. Zowel onbewust als bewust! Enkele voorbeelden van aanwezige schimmels:

–          Onze voeten bevatten er meer dan 100 verschillende van;

–          Aanwezigheid van verschillende vormen in huizen;

–          Onze darmen zitten vol met (goede en slechte) schimmels

–          Huishoudelijke apparaten zitten vol met verschillende vormen (denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser).

En zo kunnen we nog wel verder gaan. Schimmels voeden zichzelf met blaadjes en voedselresten. De meest bekende is de schimmel op brood. Na enkele dagen komt de schimmel er al op. Ze hebben een belangrijke functie; namelijk het opruimen van afval.

Door korrels ontstaan schimmels. Of met andere woorden; plantenzaden. Door het zaadje groeit er iets, dit is niet te zien voor onze ogen. Het groeit snel tot een netwerk van draden. Op het einde ontstaat er een doosje, en daarna begint het opnieuw.

Schimmelsporen worden in veel vele verschillende en grote vormen gevormd. Ze zijn overal aanwezig. De kans dat je er mee te maken krijg is dan ook groot; boterham zonder deksel op het aanrecht, veel vocht in huis, sporten tijdens het herfstseizoen buiten etcetera etcetera.

Naast de meest bekende vorm, zwarte schimmel, zijn er ook de paddenstoelen. Dit zijn de vruchtlichamen ervan die voornamelijk ver in de grond leven.

In Nederland zijn er vele oude huizen waarbij er makkelijk toch in het huis komt. Dit zorgt ervoor, dat wanneer het vochtig buiten is, dat het ook binnen erg vochtig is. Vochtproblemen liggen dan op de loer. Eventuele aanwezige vochtproblemen kun je herkennen aan zichtbare plekken in hoeken of schimmelgroei. Daarnaast geeft het meestal ook een muffe lucht. Veel vocht staat dus gelijk aan schimmels. Om dit te voorkomen zou een luchtontvochtiger overwogen kunnen worden. Deze ontvochtiger doet wat het zegt; het haalt de vocht uit de lucht. Dit is een effectieve manier om schimmels te reduceren en in ieder geval niet te laten groeien.

(399)

The following two tabs change content below.

johan30

Laatste berichten van johan30 (toon alles)