4G verzekert mobiel internet in de toekomst

Het jaaronderzoek van OPTA, de toezichthouder op de communicatiemarkt maakt de voorbije jaren steevast duidelijk dat mobiel internet aan een flinke groei bezig is. Het lijkt er naar uit te zien dat iedereen wel wil profiteren van de vele mogelijkheden die aan mobiel internet verbonden zijn en dat kunnen we natuurlijk goed begrijpen. Een opmerkelijk feit uit het rapport van 2012 is bijvoorbeeld de stijging van het gemiddelde verbruik van mobiel internet. In 2011 bedroeg deze nog gemiddeld 182 Megabytes per gebruiker terwijl voor 2012 een stijging werd opgetekend van zomaar even 42 procent. Dat mobiel internet flink groeit is dus wel duidelijk. Samen met de groei van mobiel internet zien we echter een terugval van het aantal sms-berichten. De Nederlander zou nu nog gemiddeld 36 sms-berichten per maand versturen en dat is 27 procent minder dan het jaar ervoor. Dat de daling van het aantal sms-berichten wel degelijk te maken heeft met de explosieve groei van mobiel internet spreekt voor zich.

 

Meer abonnementen

Naar verwachting zijn ruim 9 miljoen mobiele telefoons en smartphones op de Nederlandse markt verbonden met het internet. Dat is ongeveer de helft van alle toestellen die zich op de markt bevinden. Daar komt verder ook bij dat er nog eens 1 miljoen andere mobiele toestellen over een abonnement met mobiel internet beschikken. Denk hierbij aan tablets, maar ook natuurlijk aan laptops. Zoals eerder reeds aangegeven kent het aantal verstuurde sms-berichten dus een aanzienlijke terugval en die terugval is deels te wijten aan het gratis programma WhatsApp. Door gebruik te maken van WhatsApp kunnen mensen vanaf hun mobiele telefoon of smartphone berichten versturen naar anderen. Deze berichten worden verstuurd via een internetverbinding waardoor er geen kosten worden aangerekend per verzonden bericht. Ook de service op zich is daarnaast helemaal gratis. Toch is dit niet de voornaamste reden, want zelfs al zou WhatsApp deels betalend worden, dan nog zouden er naar verwachting heel veel mensen gebruik blijven maken van deze interessante dienst. Hoe dan ook lijkt het er dus naar uit te zien dat het aantal verstuurde sms-berichten ook in de toekomst niet snel terug zal stijgen.

 

Verdere groei

Toegegeven, het zag er even niet zo goed uit voor het mobiel internet op zich. Het probleem was namelijk dat de alsmaar groter wordende populariteit er voor zorgde dat de beschikbare frequenties steeds minder werden. Gelukkig is er nu 4G waardoor de toekomst van mobiel internet er terug heel wat beter uitziet. De verdere groei kan nu perfect worden opgevangen. Daar komt bij dat de groei van mobiel internet op een zeker ogenblik natuurlijk zal stagneren. Of deze stagnering er snel zal aankomen is momenteel echter nog maar zeer de vraag.

 

Waar mobiel internet vergelijken?

Dat mobiel internet daadwerkelijk interessant is hoeven we dus eigenlijk niet meer te verdedigen. De vraag is echter, wanneer u tegenwoordig een abonnement met mobiel internet wenst af te sluiten, hoe u het voor u interessantste abonnement kunt vinden. Wel, dat kan door gebruik te maken van de mogelijkheden van de gespecialiseerde vergelijkingssite Mobielinternet.nl. Deze website heeft de interessantste abonnementen van de meest uiteenlopende providers verzameld en biedt essentiële informatie aan. Denk hierbij niet uitsluitend aan de kostprijs, maar ook aan de mogelijkheden van het abonnement van uw keuze. Daarbij wordt er steeds alles aan gedaan om het zoekproces zo kort en duidelijk mogelijk te houden. Bent u met andere woorden op zoek naar een geschikt mobiel internet abonnement? In dat geval zult u deze bijzonder snel vinden door gebruik te maken van de mogelijkheden van de website Mobielinternet.nl. Recent werden zelfs nog het aantal te doorlopen stappen in de vergelijker teruggedrongen om het gebruiksgemak van de bezoeker nog verder te verhogen.

(580)

The following two tabs change content below.

ereekers

Laatste berichten van ereekers (toon alles)