De nieuwste trend in Nederland! Shisha pennen en shisha waterpijpen

Shisha

Waterpijp

De shisha hype is overgewaaid vanuit het midden oosten waar dit een onderdeel van de cultuur is. Hier in Nederland vinden vooral jongeren het leuk met vrienden onderling te ‘chillen’ en ondertussen aan een waterpijp te roken. De waterpijpen zijn er dan ook in diverse uitvoeringen met meerdere slangen zodat je samen aan de shisha kan roken. Bij de Shisha hut worden veel waterpijpen ook nog eens voorzien van een handige draagtas. Zo is het heel gemakkelijk de shisha overal mee naar toe te nemen. In de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den-Haag openen dan ook in een rap tempo shisha lounges. De shisha is dus een waterpijp maar wordt ook wel hookah, nargileh of ghaliyan. In de shisha doet men gearomatiseerd tabak.

Gezondheid

Omdat er in de waterpijpen smaaktabak wordt gedaan is dit helaas wel schadelijk. Liever geen nicotine en teer roken? Dan zijn er steam stones verkijgbaar. De Shiazo mineralen bestaan ​​uit een 100% natuurlijke grondstof. Door verhitting geven de steentje damp af wat zorgt voor een intense rook sensatie.

 

Shisha pen

De shisha pen, ook wel elektrische sigaret genoemd, wordt wel door mensen binnen vele leeftijdscategorieën gebruikt. Er bestaan oplaadbare maar ook wegwerp shisha pennen met lekkere fruitsmaakjes of bijvoorbeeld chocolade of red-bull.

Gezondheid

De elektrische sigaret bevat geen nicotine, teer, tabak of koolmonoxide en is dan ook niet schadelijk voor de gezondheid. De shisha pen bevat een aromatische vloeistof die verdampt bij het inhaleren, tegelijkertijd geeft het een prettige geur af. Er is dus geen sprake van verbranding maar van verdamping. Ook voor mensen die willen stoppen met roken kan en shisha pen uitkomst bieden. Met de elektrische pen kun je toch roken, zonder dat je nicotine binnen krijgt. Een goede manier dus om je nicotineverslaving te verslaan. Er zijn ook rokers die vinden dat sigaretten gewoonweg te duur zijn geworden en daarom kiezen voor de shisha-pen.

 

 

(564)

The following two tabs change content below.