Disc golf: ontspannen in de buitenlucht

Disc golf: wat is dat?

Disc golf is een optimale combinatie van sport en spel. Het principe van dit spel – ook wel te omschrijven als frisbee golf – is eigenlijk hetzelfde als het principe van het gewone golf. Bij disc golf gebruik je echter geen club om de golfbal weg te slaan, maar gooi je met je hand een frisbee richting het einddoel. Dit einddoel is de zogenaamde polehole: een ronde metalen mand die op een standaard staat geplaatst. Boven de mand hangen kettingen, zodra je de frisbee hier tegenaan gooit, zal de frisbee zeer waarschijnlijk in de mand belanden.

Frisbee golf speel je buiten

Je speelt frisbee golf heerlijk in de buitenlucht, bijvoorbeeld in het bos, op het strand of in een park. Veel disc golf banen zijn aangelegd in parken, omdat hier veel obstakels zijn die het spel bemoeilijken. Gooi bijvoorbeeld langs een groep bomen heen of zorg dat de frisbee niet in het water zal belanden. Tijdens het spelen van frisbee golf kun je diverse situaties tegenkomen. Het meenemen van diverse frisbees is handig, net zoals de normale golfers een set clubs bij zich hebben.

Disc golf zelf spelen

Lijkt disc golf je leuk om te spelen, dan kun je op meerdere locaties in Nederland terecht. Wat dacht je van de officiële poleholes in onder andere het Roel Langerak Park te Rotterdam of het Park Oudegein in Nieuwegein? Maar ook het parcours dat is uitgezet in de Schoorlse Duinen is een ontzettend leuk speelterrein.

 

(512)

The following two tabs change content below.

Loraine

Laatste berichten van Loraine (toon alles)