Communicatie: Een goede voorbereiding telt!

Een goede voorbereiding is goud waard voor een uitstekende communicatie. Het hoeft allemaal niet van zelf te gaan. Het voorbereiden van een speech of uitgebreide conversatie is absoluut niet nodig. Een voorbereiding voor een speech is bijvoorbeeld altijd interessant om dit eerst bij bekenden te oefenen. Een bepaalde basis wordt hiermee opgebouwd.

Communicatie is in vele vormen en uitingen beschikbaar. Ook slecht nieuws valt hieronder en vele kunnen hier maar slecht mee omgaan. Ook niet zo gek aangezien niemand dit wilt horen. Toch kan een goede communicatie vooral slecht nieuws op meerdere punten verbeteren. Wees direct en draai er niet omheen. Slecht nieuws kan op verschillende punten niet verbeterd worden qua communicatie indien men deze probeert te verzachten. Toon medeleven met de persoon maar laat je niet medelijden. Soms is het nodig om zakelijk te blijven en soms ook niet. Bepaal voor jezelf de juiste communicatie. Hague academy geeft ook communicatietrainingen wanneer u hulp nodig zou hebben.

Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie wordt ook wel eens genoemd. Hier is het belangrijk om geen fouten te maken in de communicatie en deze zo snel mogelijk bij de juiste persoon te brengen. Een persbericht moet snel onderweg zijn en bijvoorbeeld uitgedeeld worden aan journalisten. Zorg dat u altijd bereikbaar bent en blijft. Respecteer de wet op privacy. Breng vooral bij kinderen de juiste benadering. Hier is het direct zijn niet altijd de beste oplossing. Hou hier dus rekening mee.

Vooral journalisten zijn erg geïnteresseerd in crisiscommunicatie. Wees eerlijk maar bepaal eerst wat u naar buiten wilt brengen. Ga op sommige vragen niet in of geef aan geen commentaar te hebben. Niet elke vraag hoeft te worden beantwoord. Probeer een kille toon aan te houden en niet te agressief. Dit geeft alleen maar voer aan de journalisten.

Bron: Intentieverklaring.net

 

(2619)

The following two tabs change content below.

Niek Braun

Ik ben zelf een grote communicatiefreak en lees zelf graag blogs. Zo nu en dan zal mijn mening op het web vertegenwoordigd worden.