Het oefenen van je communicatie skills

Communicatie gaat niet vanzelf. Hiervoor moet je trainen en oefenen. Goal trainingen kan dit onder andere verzorgen. Het is niet meer dan logisch dat je moet oefenen aan je communicatie skills. De mens is daar wel vrij simpel in. Iets oefenen of trainingen kan alleen als wij ons daarvoor ook motiveren. Helaas willen wij nog weleens hiermee stoppen om even bij te komen. Van tijd tot tijd willen we onze energie herstellen.

 

Wanneer we aan het herstellen zijn vervalt je logisch denken en ook de juiste communicatie. U weet zelf als u moe bent dan wordt u vaak kortaf en een goed gesprek zit er dan niet meer in. Ook deze gevallen zijn namelijk te oefenen. Doormiddel van trainingen leert u door minimalistisch te communiceren toch uw gewenste resultaat te bereiken bij de ontvanger. Er wordt een automatisme ontwikkeld die zijn correct is als u moe bent en energieloos of het tegenovergestelde hiervan.

 

Door dit te doorbreken moet je jezelf toch blijven aanleren dat je communicatie zich moet blijven ontwikkelen en deze moet verbeteren.  Neem een week hiervoor vrij of oefen elke avond met een streng schema je communicatie skills. Doe dit in een omgeving waar je even niet gestoord kan worden door anderen, hetzij ook niet door de telefoon etc.

 

Blijf herhalen voor de spiegel en kijk tevens naar je lichaamstaal. Reageer hoe jij zou willen dat er gereageerd wordt op je toon en informatie die je geeft. Probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen waarbij deze oefeningen je absoluut goed zouden doen.

(784)

The following two tabs change content below.

Niek Braun

Ik ben zelf een grote communicatiefreak en lees zelf graag blogs. Zo nu en dan zal mijn mening op het web vertegenwoordigd worden.