Grootste pre-order Apple iPhones ooit: 80 Miljoen

Nu de aankondiging van de nieuwe iPhone(s) 6 niet lang meer op zich lijkt te wachten blijkt dat Apple zelf verwacht dat ze opnieuw verkooprecords gaan verbreken. Bronnen melden namelijk dat Apple 80 miljoen nieuwe iPhones heeft besteld. De geruchten die vooralsnog gaan geven aan dat er twee nieuwe iPhones komen.  Over de verdeling van het aantal pre-orders is nog niets bekend.

Het lijkt om een grotere (5.5in) en een kleinere variant(4.7in) te gaan. Die beide groter zijn dan het laatste toestel de iPhone 5s (4.1in). Zodat Apple toch ook de nog altijd groeiende phablet-markt op gaat. Iets waar ze tot nu toe bij achter bleven.

Als je Apple al wat langer volgt dan lijkt dit vreemd. Steve Jobs heeft namelijk altijd geroepen dat hij geen grote iPhones wilde verkopen. “dat verkoopt niet” zei hij. De cijfers van de afgelopen jaren liegen er alleen niet om. Het aantal verkochte smartphones met een scherm dat groter is dan 5inch is de afgelopen jaren met 369% gegroeid. Een enorm getal natuurlijk, waar Apple tot nu toe altijd bij achter is gebleven.

Waarom Apple dan niet eerder is overgestapt naar een groter model van de iPhone? De iPad mini is daar het beste antwoord voor.  Apple was bang dat een groter toestel de iPad mini minder aantrekkelijk maakt. Niet gek natuurlijk met zijn grootte 7.9inch is het verschil met een mogelijke iPhone 6 van 5.5inch niet meer zo groot.  Blijven mensen de iPad mini dan nog wel kopen? Dat valt dus te bezien, verwacht wordt dat de sales van de iPhones ten opzichte van het vorige model opnieuw flink zullen stijgen. Meer dan de 7% stijging van vorig jaar  die de verkoop van de iPhone 5s/5c ten opzichte van de iPhone 5 met zich meebracht. Nu gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een totaal nieuw design, wat iPhone-liefhebbers over de hele wereld waarschijnlijk opnieuw zal triggeren een nieuw model aan te schaffen.

(353)

The following two tabs change content below.

Jochem