Waar worden vinyl vloeren eigenlijk van gemaakt?

Vinyl vloeren winnen de laatste jaren aan populariteit. De nieuwe technieken laten vinyl vloeren steeds meer op vloeren lijken die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe dit kan en waar vinyl vloeren eigenlijk van zijn gemaakt? Wij leggen het aan je uit.

 

Materialen

Vinyl vloeren zijn –natuurlijk- van een vinyl soort gemaakt. In dit geval de kunststof polyvinylchloride. Soms wordt deze ook wel eens een pvc-vloer genoemd. De letters PVC zijn eenvoudig uit de naam van het materiaal te halen. Een vinyl vloer bestaat uit verschillende lagen. 6 lagen om precies te zijn. Beginnende bij de foam rug, wordt daar vervolgens een glasvezel doek op geplaatst. Daar boven op komt een laag Compact gemaakte PVC, waar bovenop een foam laag is geplaatst. Daarna komt de decor laag. Deze decorlaag is aan te passen aan het design wat jij wil. Of je nu een sciencefiction bedrukken wilt, of juist wil dat de vloer zoveel mogelijk op hout lijkt door een houtmotief te kiezen. De keuze is wat dat betreft oprecht reuze. De laatste laag is een beschermlaag, die zowel glanzend als mat kan zijn afhankelijk van het effect dat je graag wil creeren.

 

Voordelen van Vinyl

In tegenstelling tot een houten vloer, maken hakken op een vinyl vloer veel minder geluid. Dit komt omdat deze vloer van zichzelf al geluiddempende kwaliteiten in zich heeft.  Daarnaast is het eenvoudiger schoon te maken en is het erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt een vinyl vloer niet snel kapot. Daarom is het ook de juiste keuze als je kinderen hebt. Ben je altijd bang dat ze op je mooie houten vloer of tapijt knoeien. Een vinyl vloer is zoals vermeld makkelijk schoon te maken, waardoor je ook daar weer minder zorgen over hebt. Het is dus niet alleen mooi, maar ook super functioneel om een vinyl vloer in huis te hebben. Je hoeft zeker niet te denken dat je vloer er goedkoop uitziet.

 

(930)

The following two tabs change content below.

Jochem