Mobiele telefoon abonnementen

Er zijn verschillende soorten telefoon abonnementen te verkrijgen op de Nederlandse telecom markt. Hierbij moet je denken aan verschillende vormen. De bekendste vorm is een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement. Een andere bekende vorm is een sim only abonnement. Hier zijn natuurlijk ook weer veel verschillende soorten van. Ook is het mogelijk om abonnement te verlengen. Hierbij krijgt de consument geen nieuwe telefoon en geen nieuwe simkaart maar er wordt dan een behoorlijke korting gegeven op de maandelijkse abonnementskosten. Er worden steeds meer mobiele abonnement afgesloten voor tablets en iPads. Een voordeel hiervan is dat men dan overal gebruik kan maken van internet. We gaan in dit artikel specifieker in op de genoemde abonnementsvormen.

Mobiele telefoon in combinatie met een abonnement

De meeste verkochte abonnementsvorm in Nederland is de combinatie tussen een mobiel abonnement en een smartphone. Jaarlijks worden er duizenden van dit soort deals afgesloten. Het grote voordeel voor de consument zijn de lage kosten voor een telefoon. Doordat men een abonnement afsluit hoeft men geen of minder geld te betalen voor de gekozen telefoon. Het bedrag dat betaald moet worden is afhankelijk van de lengte van het gekozen abonnement. Men heeft de keuze uit een één en tweejarig abonnement. Kiest men voor de eerste genoemde dan betaald men meer voor de mobiele telefoon dan bij een tweejarig abonnement. Providers willen consumenten het liefst zo lang mogelijk aan zich binden en geven daarom kortingen bij een langere abonnementsduur. Ook worden de maandelijkse abonnementskosten vaak lager bij een tweejarig abonnement.

Waar sluit je een mobiel abonnement af

Er zijn verschillende manieren om een mobiel abonnement af te sluiten. De bekendste manier is natuurlijk via één van de vele telecomwinkels die Nederland rijk is. In Nederland maakt onderscheid tussen twee soorten telecomwinkels. Dit zijn de winkels van de providers en resellers. Onder de winkels van de verschillende providers vallen de bedrijven die ook een eigen netwerk beheren. Hier moet men denken aan T-mobile, KPN en Vodafone. Resellers zijn bedrijven die voor alle of de meeste netwerken abonnementen verkopen. De consument kan voor iedere smartphone kiezen uit verschillende abonnement van diverse aanbieders. Een goed voorbeeld van een bekende Nederlandse reseller is Phonehouse. Door een mobiel abonnement af te sluiten bij reseller is het zeer eenvoudig om de verschillende telefoon abonnementen te vergelijken. Dit kan de consument op jaarbasis veel geld schelen. Ook hebben zogenoemde resellers vaak speciale acties waarbij ze forse kortingen kunnen geven op bepaalde toestellen in combinatie met een abonnement.

Wat houd sim only in?

Een steeds populairdere vorm van een mobiel abonnement is sim only. De woorden “sim only” zeggen het eigenlijk al, er wordt een alleen een kaart geleverd. Bij een sim only abonnement wordt er een nieuw abonnement afgesloten waarbij er eigenlijk alleen een abonnement wordt geleverd waar gebruik van kan worden gemaakt. Het grootste voordeel van een sim only abonnement zijn de lage maandelijkse kosten. Doordat erbij het abonnement geen telefoon zit die niet betaald hoeft te worden dalen de maandelijkse flink. De smartphones die de laatste jaren worden genaakt hebben een steeds langere levensduur. Voor veel consumenten is een nieuwe smartphone dus geen noodzaak. Ze gebruiken hun oude telefoon gewoon nog een jaar langer. Waar er een aantal jaar geleden nog slechts één soort sim only abonnement was, zijn er nu al meer vormen.

Sim only internet

Naast sim only abonnementen waar alleen maar mee gebeld kan worden zijn er nu ook sim only abonnementen waarbij gebruikt gemaakt kan worden van internet. Er wordt een bepaald abonnement af gesloten waarbij een aantal MB’s zitten. Hoe meer MB’s erbij zitten des te meer er gebruikt van internet genaakt kan worden. Het aantal MB’s bepaald ook mede de hoogte van de maandelijkse abonnementskosten. Een nadeel van een sim only abonnement met internet zijn de kosten die worden gemaakt wanneer mem over de bundel heengaat. De tarieven voor bellen of internetten buiten de bundel zijn namelijk erg hoog

Sim only onbeperkt internet

Een andere vorm van een sim only abonnement is de sim only onbeperkt internet variant. Hierbij kan men voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt gebruik maken van mobiel internet. Voor personen die veel gebruik maken van internet is dit een uitkomst. Voor consumenten die weinig gebruik maken van internet op hun mobiele telefoon is dit niet aan te raden. Deze kunnen beter kiezen voor een normaal sim only internet abonnement. De abonnementskosten voor een abonnement met onbeperkt internet zijn redelijk hoog. De belangrijkste aanbieders in dit segment zijn T-Mobile en Robin Mobile.

Sim only onbeperkt bellen

Er zijn ook mensen die in plaats van veel internetten veel bellen. Voor deze groep is een abonnementsvorm waarbij onbeperkt gebeld kan worden interessant. Bij een sim only onbeperkt bellen abonnement kan men zoveel bellen als men wil. Wel moet men de keuze maken uit een aantal MB’s voor het gebruik van internet. Deze abonnementsvorm wordt steeds populairder in Nederland. In andere landen maakt men al langere tijd gebruik van dit soort abonnementen.

Het verlegen van een mobiel telefoon abonnement

Wanneer een mobiel abonnement bijna afloopt neemt de provider in bijna alle gevallen contact op met de klant. De provider wil namelijk dat zijn klant zijn abonnement verlengd. Door het nog wat aantrekkelijker te maken voor de klant heeft de provider vaak speciale acties voor klanten waarvan het abonnement bijna afloopt. Zo kunnen ze tegen lage maandelijkse kosten een telefoon en abonnement uitkiezen. Een andere mogelijkheid is het verlengen van een abonnement waarbij een flinke korting wordt gegeven. Doordat telefoons steeds langer meegaan kiest men er steeds vaker om het abonnement te verlengen. Het verlengen van een mobiel abonnement is voor de consument ook de makkelijkste optie. Er hoeft alleen maar aangegeven worden dat het huidige abonnement verlengd moet worden en de provider doet de rest. Wanneer men besluit over te gaan naar een andere provider of te kiezen voor een sim only abonnement brengt dit veel meer werk met zich mee. Hier hebben de meeste consumenten geen zin in en kiezen daarom ook gewoon voor het verlengen van een mobiel abonnement.

(441)

The following two tabs change content below.

Jeffrey

Laatste berichten van Jeffrey (toon alles)