In welke regio in Spanje staat jouw vakantievilla?

De een gaat naar een camping op de Veluwe, de ander boekt een vliegreis naar een ver warm land. Vakantie vieren is voor iedereen anders. Al jarenlang gaan talloze vakantiegangers naar het prachtige Spanje; zon, zee en heerlijk eten tegemoet. En ze hebben gelijk! Spanje heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan, historie en culinaire genoegens.

Het op drie na grootste land van Europa ligt op het Iberisch schiereiland samen met buurland Portugal dat langs de Atlantische kust ligt. De Spaanse kust ligt voornamelijk langs de Middellandse Zee en vormt zeker een van de grote attracties van het land.

Nationale parken

Maar Spanje heeft niet alleen maar zon en zee, in het noorden liggen de Pyreneeën, volwaardige bergen met de 3403 meter hoge Pico de Aneto als hoogste berg. De Pyreneeën herbergen een aantal Nationale parken die enorm rijk zijn aan inheemse flora en fauna. In de bergen leven onder andere gieren met een spanwijdte van bijna drie meter. In het meer zuidelijk gelegen Andalusië vindt je ook nationale parken met een eigen habitat voor allerlei planten en diersoorten.

Historie en cultuur

Spanje heeft een rijke culturele historie. De moren waren er 700 jaar lang de baas en tijdens de bezetting bouwden zij prachtige paleizen, moskeeën en kastelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Voor de Moren waren de Romeinen de veroveraars die zich op het Iberisch schiereiland vermaakten, er zijn nog steeds viaducten, stadswallen en Romeinse theaters te vinden in heel Spanje. In de tijd van de Conquistadores, die scheepsladingen goud en zilver uit het pas ontdekte Zuid-Amerika meebrachten, werden grote kathedralen en paleizen gebouwd.

Heerlijk op vakantie in Spanje

Iedere Spaanse regio heeft zijn eigen subcultuur en culinaire specialiteiten en soms een eigen taal. De bekende fiesta’s worden echter overal gevierd. Soms zijn dat nationale feestdagen, soms zijn het katholieke vieringen. In welke regio je vakantievilla Spanje ook staat, je bent in Spanje verzekerd van een geweldige vakantie.

(438)

The following two tabs change content below.

Artikeltje