Toeristen en zakenreizigers gaan voor short stay

Door de online mogelijkheden werd het voor woningeigenaren steeds gemakkelijker om met weinig middelen een groot publiek te bereiken. Voor een korte tijd werden appartementen te huur aangeboden via het wereldwijde web. En dit had verstrekkende gevolgen voor de Nederlandse horeca en ook de bewoners in de buurt van verhuurde appartementen. Voor toeristen was het een verademing om tegen een lage huur een particulier appartement te huren in de centra van de Europese binnensteden.

De Vereniging van Eigenaren sommeerde meerdere eigenaren om te stoppen met het verhuren van de woning aan toeristen. Uiteindelijk bepaalde de Nederlandse kantonrechter dat de VvE in het gelijk stond. Woningen dienden als duurzaam verblijf. Ook de geluidsoverlast van toeristen werd meegenomen in de uitspraak. Voor omwonenden gaf de verhuur vaak veel irritatie.

Toch zijn er voor zakenreizigers en toeristen genoeg mogelijkheden om voor een goede prijs en kwaliteitsverhouding voor korte tijd in een stad te verblijven. Waar hotels de laatste jaren de dienst uit maakten beginnen de appartementen in populariteit toe te nemen.

In tegenstelling tot een hotel bieden short stay appartementen een volledig gemeubileerde omgeving waar men minimaal drie nachten dient te verblijven. Het biedt meer vrijheid en bewegingsruimte. Veel toeristen vinden het prettig om zelf boodschappen te doen en met een select gezelschap te eten in plaats van duur uit eten te gaan. Daarmee kan veel geld bespaard worden. Zeker in deze tijden dat het economisch minder voor de wind gaat is dit een goed alternatief.

Bedrijven die deze ruimten beschikbaar stellen kunnen een geheel nieuwe markt aanboren door het ook voor zaken meetings beschikbaar te stellen. Door de gunstige ligging in de centra biedt het ook mogelijkheden tot het bekijken van toeristische trekpleisters in de stad. Op de internationale (Engelstalige) website van shortststayreservations.com kan bijvoorbeeld gezocht worden op Amsterdam apartment. Vervolgens wordt een overzicht gegeven van de beschikbare appartementen die kunnen worden gehuurd.

De tijd zal het uitwijzen of het een geduchte concurrent zal worden van hotels. Vooralsnog lijken er meer voordelen dan nadelen.

(404)

The following two tabs change content below.

TimDeRidder