Vurige concurrentiestrijd tussen parkings Schiphol

Er is een vurige concurrentiestrijd gaande tussen de verschillende parkings die
gel
egen zijn in de directe omgeving van de luchthaven van Schiphol. De vlam ging pas helemaal in de pijp toen ook de luchthaven zelf besloot om zich in de strijd te mengen. Nog niet zo lang geleden werd namelijk de Schiphol Smart Parking geïntroduceerd.

Door de komst van de Schiphol Smart Parking moest het voor bezoekers van de luchthaven voordeliger mogelijk worden om hun auto te parkeren. In vergelijking met de klassieke parkings op de luchthaven mag de Smart Parking dan wel goedkoper zijn, toch is deze nog steeds behoorlijk wat duurder dan de parkings die gelegen zijn in de directe omgeving van de luchthaven. Bekende commerciële parkings zoals Park2go en 24:7 Parking zijn in vergelijking met de Schiphol Smart Parking in ieder geval nog vele malen goedkoper.

Bijzonder prijzig
Wat precies aan de oorzaak ligt van de hoge kostprijs van de parkings bij Schiphol valt eigenlijk haast niet te zeggen. Het is opvallend dat u bijvoorbeeld bij onze oosterburen opmerkelijk goedkoper kunt parkeren. De Duitse luchthaven van Münster Osnabrück rekent voor een week uw auto te parkeren een beperkte kostprijs aan van 27 euro. Wanneer u, uw auto een week op een parkeerplaats op de luchthaven van Schiphol plaatst bent u echter al snel 80 euro kwijt. Dit is ruim het dubbele. Dit maakt op een toch wel pijnlijke manier duidelijk waarom er precies zoveel nieuwe parkings opduiken rond de luchthaven. In totaal zijn er op het moment van schrijven niet minder dan 40 commerciële en onafhankelijke parkings terug te vinden in de nabijheid van de luchthaven. Er wordt verwacht dat, dat aantal ook de komende jaren nog verder zal toenemen.

Prijzen vergelijken
Wanneer u graag de kostprijs van de verschillende parkings bij de luchthaven van Schiphol wenst te vergelijken kunt u daarvoor een beroep doen op de website Schipholparkerenvergelijken.nl. Deze website is compleet onafhankelijk en beschikt over informatie van maar liefst 40 verschillende parkings. Deze informatie werd opgenomen in een eenvoudige, maar zeer interessante vergelijkingstool waardoor u snel kunt achterhalen welke parking u de voordeligste parkeerplaats kan bieden. De beheerder van de website Eva Reekers vindt het zeer belangrijk dat consumenten de prijzen van de parkings vergelijken. ‘Door de kostprijs van de parkings te vergelijken kunt u aardig wat geld besparen, in het bijzonder wanneer u, uw auto voor langere tijd op of nabij de luchthaven wenst te parkeren’.

Schipholtunnel
Het feit dat er een steeds groter wordende vraag is naar betaalbare parkeerplaatsen in de omgeving van de luchthaven van Schiphol heeft ongetwijfeld ook deels te maken met de problemen met de zogenaamde Schipholtunnel. Reizigers die er vroeger voor kozen om gebruik te maken van de trein om naar de luchthaven af te reizen vertrouwen deze manier van transport niet langer. Ook zij kiezen er nu dus voor om gewoon gebruik te maken van de auto.

(458)

The following two tabs change content below.

ereekers