Alles over de imens populaire drones

Ze zijn immens populair en halen tegenwoordig heel vaak de media: de drones. Drones worden gedefinieerd als onbemande luchtvaartuigen, ze hebben namelijk geen piloot aan boord. Ze worden vanop afstand bestuurd: de bestuurder kan zich in de buurt bevinden maar deze kan zich ook enkele duizenden kilometers verderop bevinden. Maar dankzij steeds innovatievere technologieën bestaan er ook drones die autonomer zijn en kunnen handelen volgens een opdracht die voorgeprogrammeerd werd.

Kenmerken van drones

Iedere drone is voorzien van een framework en wordt geoptimaliseerd voor een bepaald doel door variatie aan hardware- en software componenten. Een voorbeeld van zo’n bepaald doel is de autopilootfunctie. Het frame is meestal vervaardigd uit weefsel van glasvezel in combinatie met aluminium, carbon, foam of metaalschuim. Ook biologische materialen kunnen gebruikt worden voor dit framework. Heel af en toe wordt het framework ook nog voorzien van een dun laagje plastic. Drones kunnen voorzien worden van allerlei accessoires zoals bijvoorbeeld een camera.

De drones zijn tegenwoordig heel erg populair en dat heeft heel wat te maken met de sterke daling in prijs. Ook de afname in gewicht van de accessoires speelt daar een belangrijke rol in. Voorbeelden van de afgenomen prijzen en gewichten van die accessoires zijn; de sensoren, de camera’s, GPS, radar, GLONASS, Beidou, data opslag, enzovoort. Die lagere prijzen zorgen ervoor dat meer en meer mensen en bedrijven zo’n drone in huis willen halen.

Toepassingen van drones

In tegenstelling tot wat de meesten misschien denken zijn drones lang niet alleen te gebruiken als speelgoed. Integendeel, ze kennen net heel wat nuttige toepassingen! Deze toepassingen kunnen zowel militaire toepassingen zijn als civiele toepassingen.

Voorbeelden van het nut van drones bij civiele toepassingen zijn: luchtfotografie, archeologie, het opsporen van radioactieve bronnen, zoekacties en reddingsoperaties, inspectie van gebouwen, loodsen en terreinen, het beschermen en/of tellen van wilde, bedreigde dieren, het leveren van pakketten (of medische voorraden) in moeilijk bereikbare gebieden die er nood aan hebben. De komst van drones is dus zeker niet overbodig: ze hebben effectief een nut en kunnen iets voor ons en onze planeet betekenen.

(88)

The following two tabs change content below.

marloes83

Laatste berichten van marloes83 (toon alles)