Urnen uitkiezen

Allemaal gaan we een keer dood, hier valt niks aan te doen. Als je komt te overlijden kunnen er verschillende dingen gebeuren met je lichaam. Vaak kiezen mensen er voor om zich te laten begraven of te laten cremeren. Als je je laat cremeren komt je as hoogst waarschijnlijk in een urn terecht. Veel mensen weten niet zoveel over urnen, omdat dit niet een alledaags onderwerp is. Toch is het wel iets waar men wat meer over zou moeten weten, zodat ze gedurende hun leven kunnen nadenken over wat voor urn ze willen en dit met hun nabestaande kunnen bespreken.

Materiaal soorten

Urnen kunnen bestaan uit vele materialen, enkele materialen zijn keramiek, metaal, hout, marmer, glas, brons enzovoorts. Er is voor iedereen wel een materiaal te vinden dat bij hem of haar past. Veel mensen laten een herdenkingsplaat plaatsen op de urn, laten hem graveren of beschilderen. Kortom, er zij nog genoeg mogelijkheden.

Verschillende urnen mogelijk

Ook wat betreft de vorm en kleur zijn er zat mogelijkheden voor de urnen. Op internet kun je verschillende ideeën van urnen vinden. Je kunt ook uw eigen urn ontwerpen of beschilderen. Ook kun je ervoor kiezen om je nabestaande je urn te laten versieren. U kunt uw urn dus zo persoonlijk als uzelf wilt maken.

Ook dien je rekening te houden met de grote van de urn. Niet alle as past in iedere urn, sommige urnen zijn wat kleiner. Omdat sommige mensen ervoor kiezen om maar een klein gedeelte van het as te laten bewaren in een urn. Sommige mensen willen namelijk ook graag gedeeltelijk uitgestrooid worden.

Een urn hoeft niet zoveel te kosten. De kosten variëren tussen de 150 tot 1000 euro per urn. Het ligt er dus aan wat je zelf zou willen.Er zijn dus een hoop mogelijkheden voor het personaliseren van uw urn. U heeft dus nog een hoop om over na te denken.

 

(411)

The following two tabs change content below.

Matthijs

Laatste berichten van Matthijs (toon alles)