Chinese zonnepanelen in opmars

Het aantal Chinese zonnepanelen dat wordt getransporteerd naar Europa en de Verenigde Staten is afgelopen jaar exponentieel gegroeid. China is zich een paar jaar geleden gaan richten op het produceren van deze panelen en heeft nu een aanzienlijk groot marktaandeel. Door het grote aanbod van panelen is de vraag grotendeels overscheden waardoor de prijs van panelen is gaan dalen. Voor consumenten is dit gunstig, de drempel om nu zonnepanelen aan te schaffen ligt nu veel lager.

De komst van de Chinese panelen is goed geweest voor een daling in de prijs, maar daar is ook alles mee gezegd volgens onderzoekers. De panelen die in China worden geproduceerd zijn van lage kwaliteit en hebben een korte levensduur. Vaak kampen consumenten die deze zonnepanelen hebben aangeschaft met problemen. Zo is de kwaliteit laag waardoor er vaker problemen op treden bij het monteren en gebruiken van de panelen.

Consumenten die de overstap naar zonnepanelen overwegen kunnen het beste eerst kijken of hun huis geschikt is voor zonnepanelen. Er zijn maar een aantal factoren die hierbij een rol spelen, waardoor bijna elk huis geschikt is. Daarna is het belangrijk om je te oriënteren op de mark en te kijken wel soort zonnepaneel het beste past bij uw dak en uw budget.

(515)

The following two tabs change content below.