Hout beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onbehandeld hout moet u beschermen tegen alle weersomstandigheden, met houtbescherming verlengt u de levensduur van het hout. Hout in uw woning moet u ook beschermen, maar dan tegen stoten, krassen en andere beschadigingen. In Nederland hebben wij wisselende weersomstandigheden. Een regenachtige herfstdag, een koude winterdag of een hete zomerdag. In de herfst regent het veel, het hout komt dan in aanraking met de regen waardoor het hout kan gaan rotten. In de zomer heeft de zon veel kracht, dan moet u het hout beschermen met buitenverf om te voorkomen dat het hout gaat verkleuren.

Het klimaat in Nederland

In Nederland heerst een gematigd zeeklimaat. De van de Atlantische Oceaan afkomstige maritiem polaire lucht komt in Nederland veel voor. Dit zorgt ervoor dat wij in de zomer vochtige en koude lucht hebben en in de winter vochtig en gematigd warm. Deze vochtige weerstypen zorgen ervoor dat onbehandeld hout buiten wordt aangetast door het vocht. Als de wind uit een andere windrichting komt, dan veranderd het weer in Nederland. Een positief weer type voor hout is de luchtstromen uit de richting van Rusland. Deze zorgt voor een warme en droge lucht in de zomer en in de winter koude, droge lucht. Maar het weer blijft afhankelijk van de luchtsoort en fronten die de luchtsoorten scheiden, dus het is altijd verstandig om hout goed te beschermen met buitenverf.

Duurzaamheid

Het is verstandig om onbehandeld hout altijd te voorzien van een beschermingslaag. Maar sommige houten onderdelen moeten extra beschermd worden. Denk hierbij aan ramen en deuren, want als deze houten onderdelen gaan rotten dan verliezen ze deels hun functie. Ramen en deuren kunnen als gevolg van vocht en wisselende temperaturen kromtrekken. Hierdoor sluiten ze wellicht niet meer volledig. De standaardregel die wordt gehandhaafd is dat oppervlakten die matig aan weersinvloeden worden blootgesteld twee keer geschilderd worden en de oppervlakten die sterk aan wisselende weersinvloeden blootgesteld worden moeten drie keer geverfd worden. houtbescherming is erg belangrijk, want hierdoor gaat het langer mee.

(941)

The following two tabs change content below.

KeesB

Laatste berichten van KeesB (toon alles)