Tips om uw riool te onderhouden

Het overkomt bijna iedereen wel eens, een verstopt of een verzakt riool. Het ligt niet altijd aan u als u problemen heeft met de riolering. De riolering moet vervolgens wel gereinigd worden als u zit met een verstopping. Bij een verzakking zal echter uw riolering vervangen moeten worden. Een verstopping kunt u zelf voorkomen door er wijs mee om te gaan. Hieronder leest u wat u vooral niet door moet spoelen.

Een verstopping voorkomen

U staat er verstelt van wat sommige mensen allemaal wel niet door de riolering gooien. Het is niet de bedoeling om zo maar van alles door te spoelen uw riool in. Er zijn bepaalde dingen die u absoluut niet door mag spoelen.

– Frituurvet
– Etensresten die niet door een zeef kunnen
– Te veel toiletpapier
– Condooms
– Maandverband
– Medicijnen
– Verf
– Schoonmaak doekjes

Dit is een kleine lijst van producten die u beter niet in het toilet kunt gooien. Vooral frituurvet is een boosdoener. Dit gaat namelijk stollen in uw riool en zorgt ervoor dat andere spullen die u wegspoelt zich daar aan hechten. Uw riolering slibt langzaam dicht. De doorsnede van de rioleringsbuis wordt steeds kleiner en er kan steeds minder water doorheen stromen. Dit kan leiden tot een overstroming. Er kan viezigheid naar boven komen en dat gaat vaak gepaard met een enorme stank in uw woning. Andere dingen die u wegspoelt zijn weer belastend voor het milieu zoals verf en medicijnen. Die horen niet thuis in het riool en kunt u bij bepaalde punten inleveren als ze overtollig zijn.

Wat te doen bij een verstopping

Een verstopping komt nooit gelegen. Er zijn veel middelen die u kunt verkrijgen waarmee u de verstopping tegen kan gaan. Deze middelen zijn echter wel slecht voor uw riolering. Ze tasten niet alleen de verstopping aan maar ook de buis waar het doorheen stroomt. Zo ontstaan er uiteindelijk lekkages in uw riolering. Kies daarom liever voor een rioleringsbedrijf. Zij weten exact wat ze kunnen doen en zullen de verstopping snel gevonden hebben. Zo kunnen zij gericht te werk gaan zonder uw riolering aan te tasten.

Meer informatie over het ontstoppen van uw riolering.

(406)

The following two tabs change content below.

KeesB

Laatste berichten van KeesB (toon alles)