Isoleren met rolluiken

Op dagen dat de zon tevoorschijn komt kan de temperatuur in uw woning of kantoorruimte snel oplopen. Bij temperaturen boven de twintig graden met de zon pal op het raam wordt het leefklimaat minder van kwaliteit. De meeste particulieren en bedrijven schaffen in zo’n geval zonnescreens aan of overwegen een airco te plaatsen. Aan rolluiken wordt in een dergelijk geval minder vaak gedacht. Dat is zonde gezien een rolluik uitstekende isolatie biedt.

Profijt in de winter en de zomer

Doordat een rolluik de gehele raamkolom perfect afsluit wordt er als het ware een tweede afscheiding gecreëerd tussen het raam en de buitenwereld. De eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat de warmte de woning niet binnenkomt. In de wintermaanden wordt juist de kou buiten gehouden en houdt u de warmte binnen. Het loont om de rolluiken in zowel bij warmte als kou gesloten te houden. Naast de verduisterende eigenschappen houdt het rolluik eveneens tocht en geluiden tegen. Hiervoor is het wel van belang dat de zonwering naadloos gemonteerd is op het raam.

Een lagere energierekening

Indien u investeert in de isolatie dan verbetert u het leefklimaat en bespaart u op energiekosten. U hoeft namelijk minder te stoken omdat u de warmte binnen houdt. In de zomer werkt het andersom, u hoeft geen ventilator of airco aan te zetten. Doordat de warmte wordt geweerd houdt u het lekker koel binnen. Rolluiken zijn een goed instrument om uw energierekening te verlagen. Het is echter ook van belang dat uw glas een isolerende werking biedt. U zou als aanvulling HR++ glas kunnen overwegen. Rolluiken en HR++ glas vormen een perfecte combinatie.

Inbraakwerende eigenschappen

Een rolluik wordt vaak toegepast bij winkels. Dat is niet voor niets. De zonwering houdt niet alleen tocht tegen, maar ook ongewenst bezoek. Een inbraakwerkend rolluik is nagenoeg onverwoestbaar. Een inbreker bedenkt zich dus wel twee keer voordat hij een poging waagt.

Bron: Zonwering Expert

(566)

The following two tabs change content below.

KeesB

Laatste berichten van KeesB (toon alles)