Lock pick methoden.

De laatste tijd is er enige opheft ontstaan over de lock picking tools die mensen gebruiken om een slot binnen enkele minuten te openen. Meerdere uitzendingen op tv zijn eraan besteed en op youtube zijn deze terug te zien. Mensen schrikken snel als ze zoiets zien, terwijl het niet zo gevaarlijk is. We leggen kort uit hoe lock pick werkt.

Manier een: Het gebruiken van een lockpick set.
Ogenschijnlijk had ik verwacht dat dit de meest moeilijke methode zou zijn, maar werd aangenaam verrast. Met een stopwatch op mijn bureau had ik binnen zeven minuten een aantal sloten open. Het cilinderslot openen duurt iets langer en vereist meer geduld. Het duurde ongeveer onder de twaalf minuten voordat ik deze open had. In de tweede poging ging het een stukje beter, de hangsloten opende ik in drie minuten en het cilinderslot in acht minuten. De oefening verlaagde de openingstijd fors, dit merkte ik meteen. Als de ski
lls goed getraind worden, is het lock picking een stuk makkelijker. Met veel ervaring kan men net als mensen in de film een deur openen in tien seconden .

Brockhage lockpick gun 2Manier twee: Gebruik een lockpick gun:
Op het begin was ik aangenaam verrast door de complexiteit van deze voor mij nieuwe methode. Veelal duurde ongeveer een kwartier of langer om eenvoudige hangsloten te openen en bijna een half uur om een goed cilinder slot te kraken. De lockpick guns zijn makkelijk in gebruik, maar vereisen enige skills en ervaring. Binnen enkele seconden  richt het zich op de pinnen in een slot, waardoor ervaring een must is om juist toe te passen. De algemene opinie beweerd dat het een zeer envoudige techniek is die makkelijk te leren is, maar het hangt volledig af van de lockpicking gebruiker. De pick gun werkt zeker goed, maar het vereist enige oefening.

Manier drie: Slagsleutels gebruiken:
Ik ben absoluut geen fan van de klopsleutel, omdat deze maniern een slot te snel opent, maar dat vereist wel een goede bump key. Deze is niet vaak te koop en het zelf maken is een tijd rovende  activiteit. Het duurt veelal dagen voordat u een optimaal werkende slagsleutel heeft gemaakt. Klopsleutels van webshops zijn vaak niet te gebruiken, omdat ze massaal worden gekopieerd van de moedersleutel, waarbij het profiel is versleten door de massa kopieën. Ik kan je wel de originele bump key hamers aanbevelen, meestal zijn deze van Brockhage die bekend staan om hun goede kwaliteit. Klopsleutels zijn een veelgebruikte manier, maar ik zou het houden bij de zelf vervaardigde slagsleutels om geen geld te hoeven verspillen.

(482)

The following two tabs change content below.

Remia

Laatste berichten van Remia (toon alles)