Zonwering reinigen

De afgelopen weken schijnt de zon weer volop. Het is tijd om de zonwering weer tevoorschijn te halen. Doordat deze tijden niet is gebruikt kan het zo zijn dat deze schimmelplekken vertoont of smerig is. Het is in dergelijke gevallen niet direct noodzakelijk om de zonwering te vervangen. Het is goed mogelijk om deze zelf te reinigen.

Markiezen schoonmaken

Het schoonmaken van markiezen is best lastig. Grofweg bestaan er diverse mogelijkheden om de markiezen schoon te maken. De meest gebruikte methode is met schoonmaakazijn of bleek. Meng wat water met het schoonmaakazijn of bleek en maak de markies schoon met een schoonmaakborstel. Het is verstandig om op een plaats te beginnen die niet in het zicht is. Op deze manier controleert u of er kleurverschil optreedt. Indien uw markiezen erg smerig zijn dan is het noodzakelijk om deze meerdere malen af te nemen.

Rolluiken

Indien u de rolluiken schoon wilt maken dan is het verstandig deze eerst te demonteren. Op die manier krijgt u het beste resultaat. Probeer eerst met een sopje het rolluik schoon te krijgen, in de meeste gevallen volstaat dit. Indien het rolluik smerig blijft, probeer het dan eens met wasbenzine. Ook hier is het weer verstandig om dit eerst te testen op een onopvallende plek. Zo weet u zeker dat er geen kleurverschil ontstaat.

Sunscreens

Een sunscreen dient men in de regel minimaal één keer per jaar te reinigen. Op deze manier gaan ze veel langer mee. Een emmer water met wat schoonmaakazijn volstaan. Reinig het screen met een spons. Zorg er daarbij wel voor dat eventueel vuil geen beschadiging veroorzaakt op het doek. Het frame van het sunscreen reinigt u met dezelfde attributen. Prijzen van screens liggen tussen de € 170 en € 270 per m2. De prijs hangt vooral af van het soort bediening.

Horren

Het schoonmaken van horren is een relatief eenvoudige klus in vergelijking met andere zonwering, mits dit geregeld wordt gedaan. Met een schoonmaakdoekje maakt u de geleiding schoon en verwijdert u het meeste stof en vuil. Indien de bediening van de hor niet soepel meer loopt dan is het mogelijk deze aan te pakken door siliconenspray in de geleiders te spuiten. Het horgaas is gemakkelijk te reinigen met een borstel en wat warm (lauw, niet heet) water. Maak nooit gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen.

(704)

The following two tabs change content below.

KeesB

Laatste berichten van KeesB (toon alles)