Maca poeder

Maca, een middel dat afkomstig is uit Peru, om precies te zijn uit het gebied rondom het Andesgebergte dat in het werelddeel Zuid-Amerika ligt. Ongeveer 2500 jaar geleden zijn de Peruanen begonnen met het verbouwen van de maca plant. Een bevolking stam, genaamd ‘Pumpush’ heeft de maca ontdekt en geteeld. Grote velden gevuld met maca planten.

Het plantje is ongeveer 15 centimeter groot en heeft slechts een paar grote planten. Het is een sterke plant die de erbarmelijke omstandigheden waarin het leeft kan doorstaan. Het ging de Peruanen niet om de plant, maar om de wortel ervan, die was belangrijk voor de lokale bevolking. Zij kregen namelijk in de gaten welke werkingen er door het eten van de wortel konden ontstaan. De Peruanen aten de wortel van de maca plant vaak rauw. Net zoals wij Nederlanders aardappels eten, zo aten en eten de Peruanen de wortel van de maca plant. Deze wortel is er in verschillende kleuren en elke kleur heeft zo zijn eigen uitwerking. Maca behoort tot de adaptogenen. maca

De lokale bevolking at de wortel om meerdere redenen. Zo waren zij van mening dat het product ervoor zorgde dat vrouwen vruchtbaar werden. Daarnaast zou het de vrouwen ook sterker maken. Het honderd procent natuurlijke product werd door de mannen gegeten vanwege de libido verhogende werking. Het werd en wordt gezin als een lustopwekkend product. In de tijd van de oorlogen mocht de soldaten soms geen maca eten van leidinggevende. Wanneer een dorp was veroverd, de vrouwen onder dwang leefden, moesten ze beschermd worden door de eenzame strijders. Als deze het lustopwekkende maca aten, zou dit tot vele problemen kunnen leiden.

Tegenwoordig wordt de wortel vaak vermalen tot maca poeder. Nadat de wortel is geoogst, wordt deze een aantal weken in de zon gedroogd. Wanneer de wortel gedroogd is, wordt het vermalen tot poeder. In poedervorm is het lang houdbaar en makkelijk te transporteren. Wereldwijd bekeken wordt de vraag naar maca poeder steeds groter. De westerse wereld opent steeds meer de ogen en begint de positieve werking van het poeder te erkennen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van het maca poeder. Nog steeds zijn wetenschappers het niet eens over de werking. Wel zijn er verschillende ervaringen van de mensen die het product innemen. Maca kan een positieve werking hebben op:

* het uithoudingsvermogen
* de vruchtbaarheid
* genezen van wonden
* erectievermogen
* versterken van je botten
* versterken van je tanden
* de bloeddruk
* botontkalking
* vergroten van de spiermassa
* alertheid

 

 

(481)

The following two tabs change content below.

Henk74

Laatste berichten van Henk74 (toon alles)